Tvrdej chleba v muzeu. Ochutnejte

Tvrdej chleba v muzeu. Ochutnejte
ilustrační foto plakát

Na výstavu  s názvem Tvrdej Chleba zvou pedagogové výtvarných předmětů Střední školy designu a módy v Prostějově. Akce trvá do neděle 17. 7. 2016.

Letos je tomu právě pět let, kdy se zaměření školy rozšířilo o výtvarné obory Užitá malba / design interiéru a Multimédiální tvorba. Nové směřování školy, kreativní umělecky zaměřené obory, to vše s sebou nese vzájemné tříbení názorů, postojů k umění a tvorbě, které dotváří tvůrčí klima školy. To vše chce škola ve svém širokém spektru představit samotnou výstavou.

„Názvem výstavy Tvrdej chleba se snažíme poukázat na složitou situaci pedagoga, v rozkročení mezi uměleckou a pedagogickou činností. Koncepcí výstavy jsme se nesnažili hledat podobnost mezi autory, nebo nějaké společné téma, ale vsadili jsme právě na pestrost přístupů,“ uvedl pedagog David Jedlička. Na výstavě jsou zastoupeny výtvarné disciplíny malba, kresba, grafika, fotografie, prostorové objekty, socha, produktový a interiérový design, design oděvu i videoart. „Doufáme, že pro diváky výstava zase tak tvrdej chleba není,“ dodal Jedlička. (red)

Poslat nový komentář