Můžete přispět na opravu zámku. Třeba účastí na benefičním koncertě

Můžete přispět na opravu zámku. Třeba účastí na benefičním koncertě
ilustrační foto plakát

V úterý 11. října 2016 v jednu hodinu ráno pohltil část nízkého zámku v Plumlově požár. Škoda se vyšplhala na tři miliony korun. V této souvislosti vyhlásilo město Plumlov veřejnou sbírku. Její součástí je i benefiční koncert, který se koná 26. listopadu v 18 hodin v sále vysokého zámku.

Na koncertě vystoupí skupina Magna Mysteria z Otrokovic. Vstupenky jsou již v předprodeji na Městském úřadu v Plumlově a na Informačním středisku v Prostějově na náměstí TGM vedle radnice.

S myšlenkou sbírky přišla jako první zástupkyně kastelána Kateřina Jenešová. "Když v roce 2005 shořela část hradu Pernštejna, spousta lidí na jeho opravu přispěla ve veřejné sbírce. Díky tomu podpořil rekonstrukci hradu i stát. Náš zámek je unikátní a hojně navštěvovaný. Třeba i jemu lidé přispějí. Moc by mu to pomohlo,"sdělila záhy po události PvNovinkám. Myšlenky se chytilo Město Plumlov, které zámek vlastní. "Byla vyhlášena veřejná sbírka na obnovu Zámku Plumlov. Finanční prostředky, které je možné vkládat na účet u FIO banky, číslo účtu: 2401083862/2010, budou využity na opravu shořelé části střechy "nízkého zámku" a na opravu fasády "vysokého" zámku," sdělil starosta Plumlova Adolf Sušeň. (ber)

 

Poslat nový komentář