Ivan Mládek slaví pětasedmdesátiny! Gratulujeme!

Ivan Mládek slaví pětasedmdesátiny! Gratulujeme!
ilustrační foto mladekivan.cz

Kdo by neznal legendárního Jožina z bažin, Lindu, Prachovské skály či Dášu Novákovou. Jejich autor, muzikant, skladatel, humorista a malíř Ivan Mládek slaví dnes 75. narozeniny.

Do dnešního dne napsal více než šest set písniček, natočil 13 LP, 35 CD, vyšlo mu 13 humoristických knížek a 14 posterů jeho „antiperspektiv­ních“ olejů.

Se svým Banjo Bandem odehrál tisíce představení v České a Slovenské republice, v Polsku, Německu, Švýcarsku, Belgii, Rakousku, Spojených Státech a Ruské federaci.

Kromě všech svých hudebních a humoristických aktivit je také autotorem patentu na Guitariano – první sériově vyráběný keyboard pro kytaristy, který byl poprve představen veřejnosti na Světové výstavě hudebních nástrojů v Anaheimu v USA v r.2001.

Dovolím si osobní poznámku. Před mnoha a mnoha lety jsem měla možnost s Ivanem Mládkem, Gézou Grendášem a dnes již zesnulým Ivo Pešákem prožít večer pro jejich prostějovském koncertě. Nezapomenutelný zážitek s trojicí skvělých mužů a já lituji jen toho, že už se nikdy nebude opakovat.

Ivane, vše nej. (ber)

Poslat nový komentář