Černé divadlo nabídne magickou podívanou

Černé divadlo nabídne magickou podívanou
ilustrační foto

Magický divadelní zážitek čeká malé diváky a jejich doprovod v neděli 14. května v 15 hodin v Městském divadle v Prostějově, které uvede představení světově proslulého Černého divadla Metro Praha ULICE PLNÁ KOUZEL.

Černé divadlo, založené na souhře herců a luminiscenčních efektů, je českým patentem, který se oblibě diváků těší už více než půl století. Pražská černá divadla jsou pro svou poetiku, zábavnost, všeobecnou srozumitelnost a sdělnost vyhledávaným cílem zahraničních návštěvníků.

Diváci prožijí s hlavním hrdinou jeden obyčejný den a jeden možná trochu obyčejný život. Věci ožijí: počítač vás přivítá jako dobrého kamaráda, autíčko vás odveze třeba na kraj světa, špagety skočí samy rovnou do talíře a chcete si zahrát volejbal? Žádný problém! Když nedoletí míč k vám, doletíte vy k němu!

„Jedním ze zakladatelů černého divadla byl i František Kratochvíl, který dodnes spolupracuje s naším divadlem. Snažíme se dodržovat patentovaný systém oživlé linky. Zapojujeme do toho samozřejmě moderní prvky, jako hudbu a tanec, ale stále to není light show, ale klasické černé divadlo,“ přiblížila princip podívané produkční a herečka Černého divadla Metro Kateřina Urbanová. Toto divadlo je podle jejích slov také jediné svého druhu, které v závěru představení poodhalí divákům své tajemství: „Po každém představení následuje krátký workshop, během kterého diváci uvidí techniku některých černodivadelních efektů. Diváci tak dostanou možnost vyzkoušet si roli černodivadelního herce přímo na jevišti“.

„Představení Ulice plná kouzel uzavře letošní nabídku víkendového předplatného pro děti a rodiče Čtyřlístek,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková s tím, že dostatek volných míst na představení pro všechny věkové kategorie je i v doprodeji. (Zdroj MD Pv)

Poslat nový komentář