Divadlo již brzy zahájí prodej předplatného na příští sezónu

Divadlo již brzy zahájí prodej předplatného na příští sezónu
ilustrační foto ČT

Prodej předplatného pro čtyři divadelní skupiny, koncertní abonmá, dětské předplatné Čtyřlístek a scénické čtení LiStOVáNí zahajuje v pondělí 7. srpna 2017. Před prázdninovou přestávkou si svá místa v divadle na příští sezónu zajistilo 1560 diváků. Do loňského počtu abonentů tak chybí už jen 278 lidí.

„Rezervace sedadel pro současné abonenty skončila v červenci, od 7. srpna již budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům,“ uvedla ředitelka divadla Jana Maršálková s tím, že prodej abonmá skončí 7. září. Propagační materiály s informacemi o chystané sezóně jsou k dispozici v pokladně divadla a informačním centru, které sídlí v zámku na Pernštýnském náměstí. Údaje je možné vyhledat i na webu: www.divadloprostejov.cz. Vzhledem k tomu, že Prostějov nemá vlastní soubor, je nabídka sestavena jako vždy z hostujících divadel. Z pražských scén se diváci mohou těšit na Dejvické divadlo, Divadlo v Dlouhé, Divadlo Na Jezerce, Divadlo Kalich, Divadlo Ungelt, Agenturu Harlekýn a další.

„Do nabídky zařazujeme pravidelně také nejlepší oblastní divadla,“ prohlásila Maršálková a dodala, že ve výčtu nebude chybět Moravské divadlo Olomouc, Slezské divadlo Opava, Divadlo Antonína Dvořáka Příbram, Městská divadla v Brně a Mladé Boleslavi, Východočeské divadlo Pardubice, Slovácké divadlo Uherské Hradiště či Klicperovo divadlo Hradec Králové.

„Do příští sezóny se nám podařilo získat i mimořádného hosta – Národní divadlo Brno,“ prozradila ředitelka Maršálková. Z hereckých hvězd, na které se mohou diváci těšit, uvedla ředitelka jen některé: Danielu Kolářovou, Ivana Trojana, Jaroslava Duška, Danu Syslovou, Petra Kostku, Františka Němce, Báru Hrzánovou, Radka Holuba, Evu Holubovou, Matěje Hádka, Norberta Lichého, Martina Havelku, Alenu Antalovou, Martina Isteníka, Jiřího Vondráčka, Pavlínu Štorkovou a další.

Atraktivní je také nabídka sedmi koncertů, na nichž se představí významní sólisté i hudební seskupení. Předplatné Čtyřlístek, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení.

„Ve Čtyřlístku nám odrůstají první diváci, takže se uvolňují i hezká místa v předních řadách,“ upozornila ředitelka divadla s tím, že děti a jejich rodiče se mohou těšit na divadelní ztvárnění Opice Žofky, Zlatovlásky, Špalíčku pohádek a tradičně také na Michala Nesvadbu. Pokračuje také úspěšné abonmá pro příznivce scénického čtení LiStOVáNí, které v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců. Pořady Lukáše Hejlíka se konají v komorním prostoru na jevišti za oponou.

Programová brožura na sezónu 2017-2018 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku Aplaus, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS. Z akcí, které se konají mimo předplatné, upozorňuje programová brožura na listopadový exkluzívní koncert k 110. výročí otevření Národního domu, na kterém vystoupí světově proslulá mezzosopranistka Magdalena Kožená s Melody Makers Ondřeje Havelky. Prostějovské divadlo připravilo k výročí také den otevřených dveří, který ozdobí dvě pantomimická představení Radima Vizváryho, čerstvého držitele Ceny Thálie.

„Navazujeme také na loňskou úspěšnou novinku, kterou byl TROJÁK, tedy balíček tří zábavných představení. Troják začneme prodávat v období před Vánocemi,“ sdělila ředitelka divadla a prozradila, že jsou připravena představení s Miroslavem Donutilem, Jiřím Langmajerem, Evou Holubovou, Bohumilem Kleplem a dalšími. (red)

Poslat nový komentář