Novoroční setkání Proměn s prostějovskou primátorkou

Novoroční setkání Proměn s prostějovskou primátorkou
Foto archiv Proměny

První dny nového roku vždy vybízejí k bilancování toho předchozího. Činnost pěveckého sboru Proměny hodnotily dvě jeho zástupkyně při novoroční návštěvě u primátorky Aleny Raškové.

Sbor Proměny působí na prostějovské kulturní scéně již téměř pět let a jeho činnost významně podporuje město Prostějov. Nutno říci, že Proměny na oplátku přinášejí Prostějovanům radost při svých domácích vystoupeních a při výjezdech mimo Prostějov dělají našemu městu čest a dobrou reklamu.

Jak se Proměnám loni vedlo a co zajímavého plánují na letošní rok, s tím přišly zástupkyně sboru seznámit primátorku Alenu Raškovou. "Myslím, že se město určitě nemusí obávat toho, že by podpora vložená do Proměn přicházela vniveč", řekla PV Novinkám jedna z členek sboru, Simona Černá. V letošním roce jsou Proměny přizvány k účinkování na dvou prestižních představeních scénického oratoria Evangelium podle houslí, a to v Ostravě a v Litomyšli, v rámci hudebního festivalu Smetanova Litomyšl. Kromě toho chystají opět velmi zajímavá vystoupení v našem městě a nejbližším okolí. A co nám tentokrát předvedou? "Nechte se překvapit, ale myslím, že už se všichni můžeme začít těšit", sdělila tajemně další z členek sboru, Lenka Copková.

Primátorka poděkovala Proměnám za reprezentaci města a dodala, že se těší na jejich účast při příležitostech, které se letos budou vázat ke stému výročí vzniku naší republiky. (red)

Poslat nový komentář