Festival Prostějovské dny hudby běží již po šestadvacáté

Festival Prostějovské dny hudby běží již po šestadvacáté
ilustrační foto

Společné pro všechny ročníky je myšlenka propojit všechny generace, tedy představit žáky a studenty, kteří se učí hrát na nástroj na „zušce“, dále představit studenty konzervatoří či vysokých uměleckých škol, začínající umělce a každoročně ozdobou festivalu bývají renomovaní umělci. V širokém spektru koncertů si určitě posluchači najdou svůj žánr, který rádi poslouchají. Na jaké interprety a ansámbly se můžeme těšit letos? Festival zahájil 22. dubna 2018.

„Začátkem května se prostějovskému publiku například představí Moravia Quintet, což je dechové kvinteto tvořené hráči Moravské filharmonie. Po nějaké době do Prostějova zavítá renomovaný Pěvecký sbor moravských učitelů, který své umění předvede v kostele sv. J. Nepomuckého," uvedla Hana Müllerová ze ZUŠ Vladimíra Ambrose Prostějov. Stejně jako v minulém roce, tak i letos se škola zapojila do celostátního projektu ZUŠ OPEN. Akce pod tímto názvem budou probíhat po celé republice ve stejný den. Tento projekt je podporován Magdalenou Koženou, která je zároveň i jeho patronkou.

Festival končí 25. května 2018. Pořadatelé připravili celkem 11 koncertů na různých místech Prostějova. Každoročně nad festivalem přebírá záštitu primátorka města Prostějova a finančně jej podporuje Město Prostějov. (red)

Poslat nový komentář