MEDart 2018 startuje v pondělí

MEDart 2018 startuje v pondělí
ilustrační foto iprostejov.cz

Základní umělecká škola Vladimíra Ambrose ve spolupráci s Kulturním klubem u hradeb DUHA pořádají ve dnech 4. – 8. června 2018 přehlídku prostějovských divadelních souborů a jejich hostů MEDart. 

V pondělí 4. června 2018 odehrají divadelní soubory pořádající ZUŠ svá úspěšná  představení  - Jak se zbavit mstivý Soni a Matylda.

V 19 hodin vystoupí Moje divadlo v Duze s novinkou Didiera Bénureaua Můj tchán je princezna. V provokativní francouzské komedii o tom, jak snadno se mohou změnit člověku jeho dosud neotřesitelně pevné životní zásady, hrají Hana Švédová, Martina Drmolová, Pavel Drmola a Jakub Dohnal.

Úterní večer 5. června 2018 bude patřit pantomimě. Pantomimicko-improvizační one man show Miroslava Kasprzyka bude plná humorných scének a parodií. Mim show bude k vidění v 18 hodin v sále zámku na Pernštýnském náměstí.

Středa 6. června 2018 je vyhrazena mladým prostějovským souborům. Studentky Cyrilometodějského gymnázia zvolily shakespearovské téma a studenti literárně dramatického oboru ZUŠ uchvátil černý humor Davida Duchovny. Jejich dílka se jmenují Zkrocení zlé ženy a Kráva nebeská.

Čtvrteční MEDart 7. června 2018 se odehraje pod širým nebem na nádvoří prostějovského zámku. Pohádkový příběh dvou holčiček Terezka a kouzelné autíčko zahraje Divadlo Tramtarie z Olomouce. Z Prahy přijede Robert Janč ze souboru Squadra sua a blýskne se v Stand Up Comedy nesoucí název UP! A do třetice bude mít možnost zdejší divák potěšit své oči pohledem na krásné marionety Loutkového divadla Starost v pohádce Kouzelná moš.na.

Závěrečný den festivalu MEDart bude patřit opět představením pro děti. Klauni Olina a Hubert vyplují s Námořnickou pohádkou a němčičtí dramaťáčtí žáci přiletí s dílkem Havrane z kamene.

A celý MEDart zakončí asi nejstarší prostějovský amatérský soubor Divadlo Hanácké obce, které se přikutálí se svým požehnaným souborem. Zpívat, hrát a tančit se bude v pohádce O tlustém pradědečkovi.  

Festival MEDart vznikl za přispění města Prostějova. (red)

Poslat nový komentář