Nová divadelní sezona je připravena

Nová divadelní sezona je připravena
ilustrační foto

Městské divadlo v Prostějově v nové sezoně 2018 - 2019 opět nabídne setkání s hereckými hvězdami a mnoha divadelními soubory. Prodej nového abonmá pro čtyři divadelní skupiny, cyklus abonentních koncertů, pohádkové předplatné pro děti a rodiče a předplatné cyklu LiStOVáNí bude zahájen v pondělí 18. června a skončí v sobotu 30. června.

„V tomto období rezervujeme místa současným 1803 předplatitelům,“ uvedla ředitelka Městského divadla v Prostějově Jana Maršálková.  Prodej bude pokračovat od 6. srpna do 6. září, v této době již budou uvolněná místa k dispozici všem zájemcům.Všichni současní abonenti obdrží poštou informační brožury s bohatou programovou nabídkou. Propagační materiály budou od poloviny června k dispozici také v pokladně divadla a informačním centru, které sídlí v pernštýnském zámku. Údaje je možné vyhledat také na webu: www.divadloprostejov.cz. 

„Zaznamenali jsme informace, že předplatné lze zakoupit pouze on-line přes internet. Ale je tomu právě naopak. Předplatné prodáváme pouze v divadelní pokladně, “ zdůraznila ředitelka Maršálková. Poznamenala současně, že nadcházející sezóna bude kvůli rekonstrukci divadla kratší, programovou nabídku to ale neovlivní:

„Všechna abonentní představení i tituly mimo předplatné odehrajeme v kratším časovém úseku. Budeme zkrátka hrát trochu častěji. Sezóna začne v říjnu a skončí stejně jako letos v květnu.“

Vzhledem k tomu, že Prostějov nemá vlastní soubor, je nabídka sestavena jako vždy z hostujících divadel. Z pražských scén se diváci mohou těšit na Činoherní klub, Divadlo v Dlouhé, Dejvické divadlo, Divadlo Rokoko, Divadlo Ungelt a další.

„Do nabídky zařazujeme pravidelně také nejlepší oblastní divadla,“ prohlásila Maršálková a dodala, že ve výčtu nebude chybět Moravské divadlo Olomouc, Slezské divadlo Opava, Městské divadlo Mladá Boleslav, Východočeské divadlo Pardubice, Klicperovo divadlo Hradec Králové či Divadlo Petra Bezruče Ostrava. Z hereckých hvězd, na které se mohou diváci těšit, uvedla ředitelka jen některé: Petr Nárožný, Ondřej Vetchý, Ivan Trojan, Martin Myšička, Jaromír Dulava, Eliška Balzerová, Pavla Tomicová, Veronika Khek Kubařová, Vladimír Polívka, Ondřej Kavan, Jana Paulová a další.Třetím rokem nabídne divadlo svým příznivcům TROJÁK – tedy balíček tří představení, jejichž společným jmenovatelem je tentokrát herečka Simona Stašová.

„Troják se Simonou Stašovou ve třech inscenacích budeme prodávat v období před Vánocemi,“ informovala ředitelka Maršálková s tím, že po boku Stašové se představí Michal Dlouhý, Kamil Halbich, Vasil Fridrich a další herci. Zajímavá je také nabídka sedmi koncertů, na nichž se představí významní sólisté i hudební seskupení.  Předplatné Čtyřlístek, které je určeno nejmenším divákům a jejich doprovodu, nabídne čtyři víkendová představení.

„Ve Čtyřlístku nám postupně odrůstají první diváci, takže se uvolňují i hezká místa v předních řadách,“ upozornila ředitelka divadla a dodala, že po několikaleté pauze do Prostějova zavítá i žádané Divadlo Spejbla a Hurvínka. Divadlo nezarmoutí ani vyznavače projektu scénického čtení LiStOVáNí.cz., které v sedmi pořadech zprostředkuje sedm bestsellerů našich i světových literárních tvůrců. Programová brožura na sezónu 2018 - 2019 tradičně zmiňuje také podzimní divadelní přehlídku Aplaus, kterou prostějovské divadlo pořádá ve spolupráci s marketingovou společností TK PLUS. V sobotu 17. listopadu se prostějovské divadlo opět připojí k mezinárodnímu projektu Noc divadel, letos s podtitulem Československá noc divadel – s akcentem na stoleté výročí státnosti.

(eze)

Poslat nový komentář