Zámek Plumlov zve na Šermířský víkend

Zámek Plumlov zve na Šermířský víkend
ilustrační foto představení

Spolek Zatracený regiment společně s Klubovým zařízením Plumlov pořádá ve dnech 11. a 12.8.2018 Šermířský víkend aneb velkolepý rytířský turnaj. Po oba dva dny bude nádvoří zámku otevřeno od 09:15 do 18:00 a návštěvníkům se zde představí známé šermířské či divadelní skupiny. 

V prostoru před zámkem vystoupí Těžkooděnci v plné zbroji Taranis, kteří zvou na rytířský turnaj. O  zábavu publika se budou společně starat kejklíř Vojta Vrtek a Divadelní společnost Koňmo. Pro potěchu oka zatančí středověká taneční skupina Roseta. Ke zhlédnutí bude též historický knihtisk Januse z Bledu. 

Dále budou moci návštěvníci shlédnout sokolníky při výcviku dravých ptáků, ukázky různých řemesel, dobový tábor a malou ohradu se zvířaty. Vyzkoušet si budou moci jízdu na koni či lukostřelbu nebo v hlídacím koutku bude malá dílnička pro děti. 

Zámek bude otevřen pro návštěvníky již od 9:15 hodin. Součástí akce jsou i prohlídky zámku s průvodcem, a to v běžném okruhu s interiéry pokojů (každou půl hodinu), tak i možnost prohlídky pohádkových hradních sklepů (od 11:45 do 16:45 co 60 minut). (red)

Poslat nový komentář