Pozvánka do divadla

Pozvánka do divadla
ilustrační foto

Moravské divadlo Olomouc je v Prostějově oblíbeným hostem, a proto Městské divadlo v Prostějově připravilo hned dva jeho slavné tituly.

Pro milovníky opery a operety je připraven v pondělí 25. února 2019 v 19 hodin populární český muzikál Petra Markova a Jindřicha Brabce Zvonokosy, který byl napsán podle slavného francouzského humoristického románu Gabriela Chevalliera. Jde o skandální kroniku malého městečka na jihu Francie v krajině vína Beaujolais, kterým hýbe postavení pisoáru v jeho centru. Nejde jen o „veřejné blaho“, ale především o předvolební tah. Obecní záchodek však rozdělí místní obyvatele na dva nesmiřitelné tábory. Brilantní satiru na maloměšťácké mravy a pokrytectví uvidíme v choreografii Lucie Martinákové a režii Dagmar Hlubkové.

Dnes již klasická pohádka fantastického autora a vypravěče Jana Wericha Královna Koloběžka První potěší děti a rodiče v sobotu 23. března 2019 v 15 hodin. Jan Werich pohádku napsal na motivy příběhu Chytrá horákyně od Boženy Němcové. Většina z nás si jistě pamatuje její půvabné filmové zpracování z roku 1984 s Dagmar Patrasovou a Janem Čenským v hlavních rolích. V Prostějově uvidíme Vendulu Novákovou a Lukáše Červenku, dramatizace a režie se ujal Jan Ťoupalík.

(Zdroj a foto: MD)

Poslat nový komentář