Proměny vystoupí na Svátcích města a písní v Olomouci!

Proměny vystoupí na Svátcích města a písní v Olomouci!
Foto Proměny

Prostějovský pěvecký sbor Proměny se pilně připravuje na vystoupení, které ho čeká v sobotu 1. června na olomouckém Horním náměstí.

Festival Svátky písní se v Olomouci koná každoročně, již více než čtyři desítky let. Za tu dobu se festival stal prestižní hudební událostí, jíž se za dlouhou historii zúčastnilo již 3 500 pěveckých sborů z celého světa. Vedle soutěžní části pětidenního festivalu proběhne i část nesoutěžní a právě v jejím rámci letos poprvé vystoupí také prostějovské Proměny.

„Ano, je to skutečně tak, vystoupíme v rámci vyvrcholení letošního ročníku, které startuje v sobotu 1. 6. o půl deváté večer na velkém pódiu na Horním náměstí v Olomouci,“ potvrdila nám manažerka Proměn Lenka Copková. „Budeme mít tu čest zazpívat si v rámci open air koncertu nazvaného Sborové ro(c)kování. Pro tuto příležitost bylo sestaveno těleso složené z několika sborů a v jejich podání zazní známé rockové skladby skupin Beatles a Queen. Spojené sbory budou řídit Dan Kalousek, Lenka Dohnalová a Milan Motl, doprovod obstará profesionální rocková kapela a jako sólisté se představí Anna Jelínková, Kristýna Daňhelová a Oldřich Smysl,“ doplnila Copková s tím, že Proměny budou velmi potěšeny, když uvidí v publiku své prostějovské příznivce.

Komu to snad v sobotu nevyjde do Olomouce, může se pak na Proměny těšit ve čtvrtek 15. srpna, kdy vystoupí na domácí půdě, na náměstí TGM v Prostějově, a to v rámci muzikálového večera pořádaného městem Prostějov. (red)

Poslat nový komentář