„Bouřliváci na M“ v Městském divadle v Prostějově

„Bouřliváci na M“ v Městském divadle v Prostějově
ilustrační foto

Miroslav Etzler, Martin Pechlát, Martin Písařík, Michal Isteník a Michal Dlouhý rozvíří emoce v únoru v Městském divadle v Prostějově.

Rychlou, zábavnou a nebezpečnou jízdu rozjedou architekti v podání Martina Pechláta a Miroslava Etzlera ve čtvrtek 20. února 2020 ve hře Fabrice Roger-Lacana CRAVATE CLUB. Architekty Bernarda a Adriena spojuje pevný přátelský vztah. Jsou partneři firmy, které se dobře daří. Jaký kolotoč neuvěřitelných situací se však může roztočit ve chvíli, kdy jeden z nich z podivuhodných důvodů nemůže přijít na oslavu kulatých narozenin toho druhého?

Poslední inscenaci divadelního cyklu TROJÁK - SCÉNY Z MANŽELSKÉHO ŽIVOTA uvidíme v pondělí 24. února 2020. V adaptaci slavného filmu Ingmara Bergmana potřetí exceluje Michal Dlouhý, tentokrát spolu s Michaelou Badinkovou.

Martin Písařík se představí jako CIZINEC ve stejnojmenné inscenaci Divadla Na Fidlovačce v úterý 25. února 2020. Seržant Frogg přiveze do opuštěného letoviska ve státě Georgia svého kamaráda z vojny, Charlieho. Člověka, který je na pokraji sebevraždy, deprimovaný a zdevastovaný. Zápletka se rozbíhá v okamžiku, kdy Charlie nemá sílu dokonce ani s nikým mluvit. Froggy se rozhodne kamaráda zachránit: všechny přesvědčí, že jeho přítel je cizinec a nerozumí ani slovo anglicky.

Rozmarnou férii OSMYČKY napsala čtverácká čtveřice Karel Cón, Stanislav Slovák, Jan Šotkovský a Petr Štěpán z Městského divadla v Brně. V režii Stanislava Slováka a za dramaturgického přispění Jana Šotkovského a prostějovského divadelníka Miroslava Ondry budeme putovat s komediantskou skupinou napříč českými dějinami. Kdo by neznal pojem „osudové osmičky českých dějin“? Osmyčky jsou kabaretně laděná hra s písněmi, která nasvěcuje české dějiny z nečekaného, hořkého i humorného pohledu. Tématem inscenace ovšem nejsou pouze léta jako 1108, 1278, 1348, 1648, 1848, 1918, 1948, 1968, ale i ty „osmičkové“ roky, v kterých se zdánlivě nestalo nic důležitého (věděli jste, že roku 1888 byl založen Klub českých turistů?). Našimi průvodci historií malého národa budou dva stálí souputníci českého národního osudu, „blaničtí rytíři naruby“, pánové Udavač (Michal Isteník) a Zatykač (Petr Štěpán), kteří – jak se postupně ukáže – stáli v pozadí většiny významných událostí v historii českého národa. Že svou pravdu neváhají hájit i před božím soudem, uvidíme ve středu 26. února 2020.

(Zdroj: MD Prostějov)

Poslat nový komentář