Město podpořilo publikaci Jiří Wolker – Dílo. Slavnostní křest se blíží!

Město podpořilo publikaci Jiří Wolker – Dílo. Slavnostní křest se blíží!
ilustrační foto

Na vzniku publikace, jež zajišťuje Městská knihovna Prostějov, se finanční podílí nejen město Prostějov, ale i hejtmanství.

„Olomoucký kraj na vznik knihy přispěl částkou ve výši 190 tisíc korun. Rada města Prostějova ji podpořila částkou 200 tisíc korun,“ vyčíslil primátor František Jura. „Mám za to, že dílo Jiřího Wolkera si zaslouží naši pozornost a další vydání, které naposledy proběhlo před desítkami let. Konkrétně to bylo v roce 1940. Tehdy vyšlo téměř kompletní vydání. V osmdesátých letech pak publikace Jiří Wolker pracujícím,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Co konkrétně lidé v publikaci naleznou, prozradil ředitel Městské knihovny Prostějov Aleš Procházka: „Jiří Wolker - Dílo bude obsahovat básně, prózu, souborné dílo, které však neznamená kompletní, a nepůjde o fragmenty.“

Slavnostní křest publikace Jiří Wolker – Dílo se bude konat 5. března v 17 hodin v Městské knihovně Prostějov.„Při příležitosti 120. výročí narození Jiřího Wolkera bude veřejnosti představena čtyřdílná publikace. Členové souboru Divadla Point uvedou zhudebněné básně a zazní i úryvky z nové knihy,“ doplnil ředitel Procházka. (red)

Ilustrační foto: MMPv

Poslat nový komentář