Hlasujte pro Sportovce města Prostějova 2017. PvNovinky nominovaly Jirku!

Hlasujte pro Sportovce města Prostějova 2017. PvNovinky nominovaly Jirku!
ilustrační foto FB Jiří Procházka

Komise sportovní Rady města Prostějova vyhlašuje tradiční anketu Sportovec města Prostějova za rok 2017. Slavnostní vyhlášení proběhne v březnu 2018 v Hotelu Tennis Club v Prostějově za účasti představitelů statutárního města Prostějova, Olomouckého kraje a široké sportovní veřejnosti. Nominovat své favority hned v několika kategoriích můžete i vy. PvNovinky již tento krok učinily a na sportovce roku a mediální hvězdu nominovaly kulturistu Jiřího Procházku.

Návrhy do soutěže může podat kterýkoliv občan města Prostějova. Bližší informace včetně nominačního formuláře jsou ke stažení na webových stránkách komise sportovní www.skmpv.cz . V případě, že nominaci podává klub či zástupce klubu, může nominovat do ankety osobu, která není příslušníkem daného klubu. Snahou ankety je ocenit nejúspěšnější sportovce v dané kategorii. Nominovaným může být jen sportovec, který je občanem města Prostějova nebo je členem některého z prostějovských klubů.

Prostějovské novinky mají jasného kandidáta. Je jím prostějovský kulturista Jiří Procházka, jehož sportovní dráhu sledují několik sezón. Ta letošní byla pro Jirku nadmíru úspěšná, mimo jiné se v prosinci na mistrovství světa profesionálů umístil na jedinečném třetím místě. Jak sám říká, rozjetý vlak úspěchu jen tak nezastaví. My si na něm ceníme nejen toho, že vše dokázal sám, ale zejména skutečnosti, že nikdy nezapomene zmínit své rodné město a zem.  

VYHLAŠOVANÉ KATEGORIE:

SPORTOVEC MĚSTA PROSTĚJOVA

- jedná se o anketu, ve které se vyskytují zpravidla profesionálové. Není vyloučena nominace amatérského sportovce, pokud jeho výsledky v rozhodném roce byly mimořádné

TALENT ROKU

- sportovec v mládežnických kategoriích (od přípravky po juniorskou)

TÝM ROKU

- kategorie pro amatérské i profesionální kluby, v nichž nerozhodují pouze výsledky, ale i klima v týmu. Vítězem ankety by se neměl stát tým, který je tvořen individualitami a jeho venkovní projev je v rozporu se smyslem kolektivního sportu.

MLÁDEŽNICKÝ TÝM ROKU

- kategorie pro amatérské i profesionální kluby mládeže (přípravka až junioři), v nichž nerozhodují pouze výsledky, ale i klima v týmu. Vítězem ankety by se neměl stát tým, který je tvořen individualitami a jeho venkovní projev je v rozporu se smyslem kolektivního sportu.

TRENÉR ROKU

- kategorie pro nominované, kteří jsou velkou osobností ve svém odvětví, jsou s ní spojeny sportovní úspěchy v rozhodném roce příp. svou obětavostí a angažovaností jsou morálním příkladem pro své svěřence i společnost

TRENÉR MLÁDEŽE ROKU

- kategorie pro nominované z řad trenérů mládeže (přípravka až junioři), kteří jsou velkou osobností ve svém odvětví, jsou s ní spojeny sportovní úspěchy v rozhodném roce, případně svou obětavostí a angažovaností jsou morálním příkladem pro své svěřence i společnost. V porovnání s kategorií TRENÉR ROKU je tato kategorie ještě významnější co do dopadu na morální, osobnostní a sportovní rozvoj svěřenců.

NEPROFESIONÁLNÍ SPORTOVEC

- kategorie pro sportovce, pro které není soutěžení v jeho sportovní disciplíně hlavním zdrojem příjmů. V kategorii mohou být nominování sportovci z řad mládeže i dospělých.

SPORTOVNÍ UDÁLOST ROKU

- mimořádný sportovní počin v rámci regionu, který má zpravidla přesah i mimo tento region. Může se jednat o akci, která proběhla v Prostějově, případně ji organizoval prostějovský klub i mimo region.

SÍŇ SLÁVY PROSTĚJOVSKÉHO SPORTU

- nejváženější kategorie, která v sobě nese velkou symboliku. Vítězstvím v této anketě prostějovská veřejnost říká, že si považuje vybranou sportovní osobnost a hodlá ji ctít a zavazuje se nést její odkaz i v budoucnosti. Nominovaným může být osobnost z jakékoliv doby, avšak preferovány jsou již nesportující osoby. Zpravidla se jedná o prostějovské olympioniky, mistry světa i Evropy, či vícenásobní mistři republiky.

CENA KOMISE SPORTOVNÍ

určena pro neaktivní sportovce, kteří obětují sportu a jeho organizaci svůj volný čas. Může se jednat o dobrovolného funkcionáře, učitele, lékaře, maséra, rozhodčího či kustoda a podobně.

CENA FAIR PLAY – SPORTOVNÍ SRDCE

- nejmladší kategorie z ankety, její snahou je ocenit nenápadné sportovní osobnosti, o jejichž konání se za normálních okolností prostějovská veřejnost nedozví. Může se jednat o srdcaře, který nezištně pracuje pro svůj klub. Nominací však může být i mimořádný počin v duchu fair play.

SPORTOVNÍ HVĚZDA PROSTĚJOVSKÝCH MÉDIÍ

- kategorie, ve které se nominujícím nekladou žádné překážky. V souladu s duchem ankety by se mělo jednat o sportujícího občana města Prostějova, člena prostějovského klubu. Hvězdou prostějovských médií může být sportovní celebrita plnící řádky novin, ale rovněž i sportovec a sportovkyně, kteří jsou populární na sociálních sítích a jakýmkoliv způsobem napomáhají k popularitě svého odvětví, ať je to již díky sportovním kouskům, kterých se dopustili, či jen svým půvabem.

Anketa je vedena zvlášť, prostřednictvím mediálních partnerů komise, kterými jsou Prostějovský večerník a Prostějovské novinky. Hlasování je možno prostřednictvím webu komise www.skmpv.cz . (MMpv, ber)

 

Komentáře

clovek co ke slave potrebuje natacet sve pero na internet jebat jehlama do sebe zakazane latky a jeste je prodavat dal takovy clovek by mel byt sportovec mesta vy ste v tech novinach taky na drogach nebo mate jen nasrano v hlavach ? ?

Všechny kategorie vyhraje soudruh Černošek, bolševik a stará struktura ve výslužbě!!

Poslat nový komentář