Prostějov mám moc rád, říká Jiří Procházka

Prostějov mám moc rád, říká Jiří Procházka
ilustrační foto archiv Jiří Procházka

Jiřího Procházku nemusíme zdlouhavě představovat. Jeho úspěšnou sportovní kariéru sledujeme již třetím rokem a spolu s našimi čtenáři jsme jásali i smutnili při jeho účasti na nejrůznějších kulturistických soutěžích v České republice i ve světě. Začal nový rok a PvNovinky se Jirku optaly, co je u něj nového. A vy čtěte pozorně, protože s ním chystáme soutěž!

Jirko, kdy Vám naplno došlo, jakého úspěchu jste vloni dosáhl?

Stále si to pořádně neuvědomuji. Nic se pro mě nezměnilo. Jsem pořád ten stejný Jirka a myslím si, že ani nosánek mi nijak nenarostl, jak se říká a držím se stále při zemi a s pokorou. Jediná změna u mě je v tom, že už mám titul PRO (Profesionála).

Co teď děláte a nač se chystáte?

Teď se snažím věnovat naplno klientům a sebezdokonalování. Přihlásil jsem se do školy na angličtinu, protože v tomto jazyce mám určité rezervy a na světových soutěžích, nejen, ji potřebuji znát perfektně.

Jakých soutěží se letos chcete zúčastnit?

Rád bych se zúčastnil Mistrovství světa v Las Vegas na soutěži profesionálu WBFF Las Vegas PRO, kde bych nastoupil proti absolutní světové špičce závodníků. Ovšem tahle soutěž připadá v úvahu pouze v případě, že se mi podaří získat sponzora, který by se na ní podílel. Vloni jsem si téměř vše hradil sám. Nebyla to malá částka, padly na to mé životní úspory. Rád bych se zúčastnil více soutěží, třeba obhajoby titulů Mistra světa, titulu z Anglie atd. Ale to opravdu záleží na tom, kolik zvládnu sám ušetřit a jestli se najde sponzor. 

Máte nějaký cíl?

Jestli je to cíl do letošní závodní sezony, tak bych rád sesadil dosavadního krále AJ Alissona v Las Vegas, který kraluje už tři roky. Ale pokud myslíte dlouhodobý cíl, tak bych se rád vyzávodil mezi profesionály, získal pořádné jméno a třeba jednou žil v USA. 

Vždy a při každé příležitosti zdůrazňujete, že reprezentujete ČR a hlavně Prostějov. Vím, že to není marketingový tah, ale co je tedy pravý důvod?

Máte pravdu není to marketingový tah. Nemyslím, že by mi to i nějak marketingově pomohlo. Ale Prostějov mám rád. Zažil jsem tu nejlepší sportovní i osobní životní úspěchy. A i když nejsem přímo rodilý Prostějovan, tak jsem v Prostějově býval od malička a mám na to tady hezké vzpomínky.

 

Hlavně pro poslední odpověď na poslední otázku redakce PvNovinek nominovala Jiřího Procházku do letošní ankety Sportovec města Prostějova. Uvidíme, jak v ní dopadne.

Zatím ale můžete vyhrát vy, a to v soutěži s Jiřím Procházkou, kterou chystáme. (ber)

Poslat nový komentář