Srdéčko sklízelo na dostihových drahách další vavříny

Srdéčko sklízelo na dostihových drahách další vavříny
Ilustrační foto Čáriray Equichanel

Po famózním pardubickém víkendu, ze kterého se do stáje Stanislava Popelky ve Hvozdě vracel vítězný valach Nikas, se Srdéčku stále daří. Zdejší koně bodovali v sobotu v Pardubicích a v neděli v Praze- Chuchli.

V prvním sobotním pardubické dostihu přes proutěné překážky, Ceně Dne sociálních služeb, doběhl tříletý hřebec Manol s Markem Stromským jako pátý. Nutno ovšem podotknout, že skoro celý dostih hnědák, který startoval po čtvrté v životě, odvodil. Bez zajímavosti není ani fakt, že kůň pochází z chovu Stanislava Popelky.
Ve steeplechase na 4100 metrů, Ceně podporované společností Ticketportal, doběhl jako první pětiletý valach Al Bustan, opět s Markem Stromským v sedle.
V Memoriálu žokeje Michala Köhla, steeplechase na 3400 metrů, skončil šestiletý valach Lord Jagmin s Dušanem Andrésem třetí a ve steeple na stejné trati, věnované Poctě architektu Karlu Řepovi při příležitosti 120. výročí narození, se čtyřletý valach Lombargini, opět s Andrésem, radoval z druhého místa.
V neděli se 95. ceny prezidenta republiky, roviny na 3200 metrů, zúčastnili dva zástupci Srdéčka, šestiletý valach Pat´s Gold s Vendulou Korečkovou a čtyřletá klisna Dekatmie s Jiřinou Andrésovou. Valach doběhl sedmý, klisna osmá ze čtrnácti koní.
Hlavním dostihem byla 1. Agrofert Velká národní steeplechase o pohár Josefa Váni na 4500 metrů o 1 milion korun. Vítězství si odvezl svěřenec trenéra Josefa Váni Fafintadenient, druhé místo ale patří osmiletému hnědému valachovi Čárirejovi s Markem Stromským.
Gratulace na Srdéčko. (ber)

Poslat nový komentář