Parkujete na trávě před domem? Zaplaťte, vzkazuje magistrát.

Parkujete na trávě před domem? Zaplaťte, vzkazuje magistrát.
ilustrační foto
Další fotky: 
Parkujete na trávě před domem? Zaplaťte, vzkazuje magistrát.
Parkujete na trávě před domem? Zaplaťte, vzkazuje magistrát.
Parkujete na trávě před domem? Zaplaťte, vzkazuje magistrát.

Pokud uvidíte, že místo před vaším domem kde léta parkujete své auto okukují strážníci připravte se na změnu. Magistrát si chce tato nelegální parkovací místa náležitě pohlídat. Pokud nemáte s městem uzavřenou nájemní smlouvu nachystejte si peníze.

Parkujete na pozemku města a nemáte prostor před domem zlegalizovaný? Připravte se na dopis městských úředníků. Ti si totiž chtějí všechna tato místa náležitě pohlídat. Kontrola Odboru správy a údržby majetku města totiž odhalila, že postrádá nájemní smlouvy s řadou takto parkujících obyvatel.

„Zkontrolovali jsme všechny odstavné plochy pro vozidla vybudované na zeleni na území celého města, včetně místních částí. Celkový počet odstavných ploch jsme porovnali s evidencí platných nájemních smluv," vysvětlil první náměstek primátora Jiří Pospíšil. Kontrola odhalila, že na území města je čtyři sta osm odstavných ploch,  legálních je jich pouze devadesát osm. 

"Odhadujeme, že asi dvě stovky míst, tedy padesát procent, bylo vybudováno podle stáří povrchu a obrubníků před rokem 1999. Tehdejší legislativa patrně řešila zřizování takových ploch prostým souhlasem bez nájemní smlouvy a platby. Tyto případy budou těžko dohledatelné," uvedl Jiří Pospíšil a doplnil, že evidence odhalila stovku dalších nelegálních ploch. V takovém případě čeká na majitele přilehlé nemovitosti jednání o uzavření nájemní smlouvy. Dočkat se může i toho, že ho úřad vyzve, aby vše odstranil a uvedl do původního stavu.

„Nezanedbatelná část vozidel, především v Žešově a Domamyslicích, parkuje trvale na travnatých plochách. U dveří majitelů aut tak může zaklepat Městská policie Prostějov,“ varuje Pospíšil. (red)

Foto: magistrát

Komentáře

Parkovat na travnatých plochách je ZAKAZANO!!! - s tím souhlasím!ale proč město k takovým plochám kolem silnice buduje a budovalo sešikmené obrubníky?

 

Parkovat na travnatých plochách je ZAKAZANO!!! Jaký je rozdíl parkovat na travnaté ploše v Plumlovské ulici a na travnaté ploše přímo na náměstí. Já platím vyhrazené stání před domem, asi to šoupnu na trávník a budu čekak až to město zlegalizuje za nějaký poplateček.

Poslat nový komentář