Lesy města Prostějova opět hospodaří na jedničku

Lesy města Prostějova opět hospodaří na jedničku
ilustrační foto lesy-prostejov.cz

 

Angažování Tomáše Vrby do čela Lesů města Prostějova se ukázalo trefou do černého. Za dobu jeho působení dosahuje městský podnik stále vyšších zisků a jeho hospodaření lze slovy radních hodnotit jako jedničkové. Ani vloni tomu nebylo jinak.

Valná hromada odsouhlasila zisk za rok 2014 ve výši bezmála jednoho milionu korun. „Lesy ale investovaly do zařízení pro zaměstnance další 4 miliony a 4,5 milionu investovaly do nové výsadby. Městu platí navíc nájem ve výši 10 milionů,“ uvedl náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že společnost v loňském roce vygenerovala zisk 20 milionů.

Lesy podle vedení města provádějí práce na vlastních pozemcích, třetinu prací ale vykonávají na základě zakázek v rámci celé republiky.

„Potěšující je navíc skutečnost, že hospodaření Lesů MP všeobecně řídí zákon o lesích a lesnictví. V rámci desetiletky k dnešnímu dni není vyčerpána kvóta na těžbu, společnost přitom postupuje plně v souladu s lesnickým plánem,“ upřesnil primátor Miroslav Pišťák.

Lesy města Prostějova mimo jiné hospodaří na rybnících v Dětkovicích a ve Ptení, požádaly o pacht krasového rybníka a město zvažuje, že jim do správy svěří i právě koupený rybník ve Vrahovicích. (ber) 

Poslat nový komentář