Brankářka a trenérka Jestřábek Blanka Škodová je spokojená

Brankářka a trenérka Jestřábek Blanka Škodová je spokojená
ilustrační foto LHK Jestřábi

Jak PvNovinky informovaly, prostějovskou Jestřábku Blanku Škodovou povolali trenéři dodatečně na Turnaj osmi zemí na poslední dva zápasy, jelikož se zranila Klára Peslarová. Češky tam moc neuspěly, Blanka, která funguje jako brankářka a trenérka prostějovského týmu, je ale spokojená. PvNovinky ji požádaly o krátký rozhovor.

Blanko, jak to na turnaji vypadalo a jak skončil?

Přijela jsem do německého Füssenu v noci a přidala se k týmu, dopoledne jsme měly klasické rozbruslení a večer jsem už nastoupila v zápase proti Švédsku. Z naší strany povedený zápas, plnily jsme taktické věci. Bohužel pro nás, za stavu 1:1 jsme před koncem třetí třetiny dostaly gól ze skrumáže a v powerplay jsme už nedokázaly vyrovnat. Na druhý zápas jsme se přesunuly do rakouského Telfsu, kde jsme přehrály Rakousko jasně 6:0.

Myslím, že umístění na sedmém místě z osmi je pro nás kruté, zápasy vypadaly docela vyrovnaně.

Co Vás čekalo po návratu z turnaje?

Po návratu z turnaje jsem se ihned připojila k prostějovskému týmu na venkovní zápas. Hrály jsme ve Valašském Meziříčí a prohrály bohužel dost vysoko 6:2. Přesto jsem spokojená.

Jste spokojená s výkonem prostějovského týmu?

Co jsem stihla postřehnout, ženský tým se v Prostějově stále nepatrně rozrůstá. Dostávají více prostoru na tréninky, ze začátku je měly 2x týdně, spíše o víkendu a teď jsou na rozpise napsané minimálně 3x týdně. Holky se rychle učí, pro některé to je první měsíc na ledě a dělají opravdu pokroky, hlavním důvodem je, že se opravdu snaží, baví je to a mají skvělou partu. Vše se pak přenáší i na led.

Jak fungování Jestřábek vidíte dál?

Pokud se jim opravdu bude někdo tuto sezonu věnovat, můžou stihnout udělat velký kus práce a od příští sezony by se Prostějov mohl těšit i na ženskou ligu.

Děkujeme za rozhovor. (ber) 

 

Poslat nový komentář