Výkonný výbor ČSLH vyloučil družstva klubu LHK Jestřábi Prostějov, spolek z účasti v soutěžích

Výkonný výbor ČSLH vyloučil družstva klubu LHK Jestřábi Prostějov, spolek z účasti v soutěžích
ilustrační foto LHK Jestřábi mládež

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje se na svém středečním jednání zabýval situací v klubu LHK Jestřábi Prostějov, spolek. Kvůli neuhrazeným dluhům vyloučil družstva z účasti v soutěžích regionální liga staršího dorostu, regionální liga mladšího dorostu, liga starších žáků a liga mladších žáků.

Vzhledem k neuhrazení dluhů vůči mládežnickým trenérům ani v prodloužené lhůtě, k neuhrazení vkladů do soutěží ve stanovených termínech a s přihlédnutím k zásadním ekonomickým problémům, doloženým mj. vyjádřením předsedy spolku nebo vydaným exekučním příkazem, vyloučil výkonný výbor ČSLH družstva klubu LHK Jestřábi Prostějov, spolek, z účasti v soutěžích regionální liga staršího dorostu, regionální liga mladšího dorostu, liga starších žáků a liga mladších žáků.

Současně vzal na vědomí dřívější rozhodnutí disciplinární komise krajského výkonného výboru ČSLH v Olomouckém kraji o zastavení činnosti družstev klubu LHK Jestřábi Prostějov, spolek, v soutěžích řízených na krajské úrovni, krajské ligy přípravek a minihokeje, pro sezónu 2017/18.

"Rozhodnutí, vycházející ze platných přepisů ČSLH, umožňuje, aby mladí hokejisté mohli pokračovat v soutěžích, byť v jiných oddílech. V důsledku vyloučení mateřského klubu v souladu s řády požádat v o tzv. hostování bez souhlasu mateřského klubu. Pokud se klubu podaří problémy vyřešit, může se před příští sezónou do mistrovských soutěží ČSLH znovu přihlásit a hráči se z hostování vrátí," doává Výkonný výbor. Při posuzování celé kauzy vycházel z  informací sekretariátu ČSLH, klubu, trenérů, vedení města a Finančního úřadu Olomouckého kraje a z údajů, uvedených ve veřejných rejstřících. (Zdroj ČSLH)

Poslat nový komentář