Za zranění tří vojáků v prostoru Libavá jsou stíháni tři lidé

Za zranění tří vojáků v prostoru Libavá jsou stíháni tři lidé
ilustrační foto army.cz

Při nácviku střelby ve vojenském prostoru Libavá se v květnu 2016 zranili tři vojáci. Nehodu způsobilo bojové vozidlo, které omylem vystřelilo na druhé.

Záchranáři tehdy vytáhli devětadvacetiletého vojáka z vnitřku bojového vozidla a převezli ho do Fakultní nemocnice Olomouc. „Naši specialisté ho akutně operovali, poranění zasáhla oblast břicha, vnitřních orgánů, hrudníku i končetin,“ popsal mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Dodal, že voják je v umělém spánku, dýchá s pomocí přístroje a prognóza jeho zdravotního stavu je nejistá. Druhý voják utrpěl středně těžké poranění v oblasti lopatky, třetí z mužů byl po ošetření propuštěn domů. Všichni muži jsou příslušníky 71. mechanizovaného praporu v Hranicích.

V lednu letošního roku zahájili olomoučtí policisté trestní stíhání tří osob. „Spisový materiál byl v uplynulých dnech ze strany policejního orgánu ukončen a s návrhem na podání obžaloby předán na příslušné okresní státní zastupitelství,“ sdělila dnes tisková mluvčí PČR Olomouckého kraje Irena Urbánková. (ber) 

 

Poslat nový komentář