Lidl se mění, přibudou prodavačky, toalety i přebalovací pult. Už příští rok

Lidl se mění, přibudou prodavačky, toalety i přebalovací pult. Už příští rok
ilustrační foto

Jak PvNovinky unformovaly již v listopadu, maloobchodní řetězec Lidl mění vzhled svých obchodů. První supermarket podle nového konceptu řetězec otevře v Česku ještě do konce roku. V Prostějově se přestavěných prodejen dočkáme také. Lidl začne tou na Újezdě.

Zákazníky čeká velká prosklená fasáda, uvnitř obchodu toalety nebo přebalovací pult. Obchody mají mít o třicet procent více zaměstnanců než dosud. Přibudou i samoobslužné pokladny. Bližší informace naleznete zde http://pvnovinky.cz/lidl/29589-lidl-se-meni-pribudou-prodavacky-toalety-....
První přestavěnou pobočkou v České republice je prodejna v Berouně, která otevřela v minulých dnech. V Prostějově se modernizace chystá. I když termín nechtěla v listopadu mluvčí řetězce Jitka Vrbová PvNovinkám potvrdit, podle úřední desky města je na spadnutí. Bylo totiž zahájeno územní řízení kvůli prodejně v Újezdu.
Mimo jiné zahrnuje vznik přístřešku na vozíky a demolici stávající prodejny.
Podle tiskového odboru Lidlu přestavba bude trvat zhruba čtyři měsíce, po které bude prodejna uzavřena. Dojít by k ní mělo v druhé polovině roku 2016.

Lidl je v Česku nejziskovějším obchodním řetězcem. Podle poslední zveřejněné výroční zprávy vykázala firma za finanční rok 2013/2014 zisk 1,7 miliardy korun při tržbách 29 miliard korun. Firma má v Česku přes dvě stovky obchodů. (ber)

Poslat nový komentář