Litovelský pětiboj v Seči nabídne dobrou zábavu i pětiboj

Litovelský pětiboj v Seči nabídne dobrou zábavu i pětiboj
ilustrační foto plakát

Sbor dobrovolných hasičů Seč pořádá v sobotu 8. 7. 2017 od 14:30 hodin pod záštitou pivovaru Litovel 12. ročník Litovelského pětiboje.

"Není to však jen tak ledajaký pětiboj, ale nic náročného. Náročné to ani být nemůže, neboť do soutěže se mohou přihlásit jak muži, tak i ženy. Disciplíny jsou každý rok stejné a i tentokrát je mezi nimi jedno tajemství," připomínají hasiči. 

První disciplínou je pití půllitru piva na čas v kategorii muži, v kategorii žen to je pití třetinky piva na čas. U obou kategorií si může soutěžící vybrat, zda bude pít alkoholické, nebo nealkoholické pivo Litovel Free. Druhou je chyť si svoje pivo, kdy soutěžící musí pomocí provazu přenést pivní láhve z přepravky do cíle. Třetí jsou pivovarské boty, soutěžící si nasadí boty z pivních přepravek a projde v nich připravenou soutěžní dráhu. Čtvrtá disciplína je rok od roku tajemstvím. Pořadatelé vymyslí něco nového, aby to bylo zajímavější a ne stále stejné. 

Závěrečnou disciplínou, která neodmyslitelně patří k Litovelskému pětiboji, je Sečská neckyáda aneb Plavba po Sečském moři (požární nádrž).

"Po celých jedenáct let nám počasí přálo, a tak doufáme, že i ten dvanáctý ročník bude plný zářivého slunce. Potřebujeme totiž ohřát naše moře, aby se soutěžící v poslední disciplíně cítili opravdu jako na moři a ne jako po plavbě kolem ledovců," vzkazují hasiči.

Celou akcí bude provázet známý moderátor Láďa „Sovjet” Rus. Pro všechny jsou připravené dobroty z udírny, grilu a pánviček a alkoholické i nealkoholické nápoje.

"Litovelský pětiboj začal jako regionální akce pro rozptýlení a uvolnění od běžného života. Postupem času se z něj stala vyhledávaná akce, na které zaznamenáváme i účastníky z cizích zemí. Věříme, že i letošní ročník bude méně úspěšný jako ty minulé," těší se na návštěvníky kolektiv hasičů Seč. (red)

 

Poslat nový komentář