Prostějov hledá logo, občané si již vybrali!

Prostějov hledá logo, občané si již vybrali!
ilustrační foto mestopv.cz

 

Z pěti návrhů na logo Prostějova mohli občané vybírat na webu města do 30. září. Z 1668 hlasujících dalo 37% své ano logu číslo pět, kterému vévodí arkády. Vyhráno ale nemá, o konečném vítězi, kterého doporučí odborná komise, rozhodne až Rada města.

 

 

Do soutěže o nejhezčí logo města se přihlásilo sto dvanáct autorů. Komise ve složení Ivana Hemerková, Zdeněk Fišer - náměstci primátora, grafička magistrátu Martina Váňová, mediální poradce magistrátu Bohumil Pácl a grafik Jiří Ďuriš, posunula do dalšího kola devět návrhů. Rada města z nich vybrala pětici, o které se domnívala, že by se obyvatelům města mohla líbit. "V první polovině prázdnin autoři dostali za úkol návrhy dopracovat tak, aby bylo jasné, jak budou vypadat v elektronické podobě," uvedla mluvčí magistrátu Jana Gáborová s tím, že jednoznačně vítězila jednoduchost.

Návrh, který získal největší podporu při hlasování na městském webu, se inspiruje významnou prostějovskou budovou - renesančním muzeem, dříve radnicí. Počet oblouků budovy odpovídá počtu písmen slova Prostějov.

„K výsledkům ankety přihlédneme,“ uvedla již dříve náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Její vyjádření se dnes nepodařilo získat, náměstkyně je totiž na dovolené.

Konečnou podobu loga, které bude mimo jiné na úředních tiskopisech, propagačních materiálech a upomínkových předmětech, by měla Rada vybrat do konce října. (ber)

Komentáře

Všechno jenom toto NÉÉÉ

Logo města má být symbolem, který má město symbolizovat. Má být patrné i bez názvu města, kterému patří. Bohužel u tohoto loga postrádám vše, co by mělo takové logo mít. Autor se nejspíše inspiroval v architektůře nějakého jiného města, např. Litomyšle, Svitav ... a pozapomněl na naše krásné město, město Prostějov. Které má toho tolik co nabídnout pro tvorbu svého nového loga. Pokud se autor nechal inspirovat nějakou stavbou, zde ve městě např. starou radnici (dnešním muzeem), tak asi špatně, protože to není vůbec patrné.

Podle mého názoru toto logo vůbec neodpovídá současnosti Prostějova...

Poslat nový komentář