Včera před našimi zraky skočil člověk do Macochy, děsí Prostějovan Michal

Včera před našimi zraky skočil člověk do Macochy, děsí Prostějovan Michal
ilustrační foto internet
Další fotky: 
Včera před našimi zraky skočil člověk do Macochy, děsí Prostějovan Michal

 

Punkevní jeskyně a propast Macocha patří k oblíbeným místům, na které míří i návštěvníci z Prostějovska. Právě na návštěvu posledně jmenované nebude ale v dobrén vzpomínat rodina Michala K. Ve středu odpoledne se stali svědky sebevraždy. Přímo před jejich očima skočil do propasti muž.

 

"Stáli jsme s manželkou a dětmi na dolním můstku a koukali dolů. I odtamtud je to pohled pro silné žaludky, docela se mi motala hlava. Náhle bylo slyšet jekot a od hormího můstku letěl dolů nějaký člověk," popsal tragický okamžik Michal. "Zatímco děti to nějak nevnímaly, jsou naštěstí ještě malé, ti, kdo to zaregistrovali, se dali do hysterického křiku. Moje žena má stále šok," dodal. Na místo zanedlouho dorazila policie, záchranka a hasiči. Na těch už zbyla jen smutná práce, vyprostit dolámané tělo. "Policisté si nás brali k výslechu, co kdo viděl a tak, no nemluvilo se o tom dobře," kroutil Michal hlavou. Od personálu se posléze dozvěděl, že minulý čtvrtek skočil na stejném místě do propasti devětadvacetiletý mladík. I pro něj zřejmě 138 metrů hluboká propast znamenala jediné východisko.

Příběh má ale pokračování. Když se rodina vrátila domů, svěřil se Michal s prožitou tragedií matce. "Máma mi řekla, že je to přes třicet let, co byli na Macoše na brigádě v pohostinství. Jeden z party, tehdy mu bylo osmnáct let, se v noci ztratil...ráno ho našli na dně propasti. Dodnes se neví, jestli spadl, nebo skočil...v každém případě je to pro ni dodnes traumatická vzpomínka, museli ho totiž i identifikovat," dodal Michal.

Zatímco v loňském roce spáchal skokem do Macochy sebevraždu jediný člověk, letos si hladová propast vybrala už životy dva. (ber)

Komentáře

taky si myslím, že je to přitažené za vlasy, takto vždy psávala Roháčková

to zní teda fakt věrohodně! nevzniklo toto "svědectví" z fantazie autora?

Poslat nový komentář