Konec spekulací. Město chce odkoupit krasický rybník

Konec spekulací. Město chce odkoupit krasický rybník
ilustrační foto

 

Rada města doporučila zastupitelstvu odkoupit rybník a přiléhající pozemky v místní části Krasice. Dosavadní vlastník nabídl městu odkup za cenu 99 Kč/m2, celkově tedy za 950 tisíc korun.

Před časem se po Prostějově šířily zvěsti, že majitel chce na místě vypuštěného rybníku postavit objekt bydlení. Místní si navíc stěžovali na pokles podzemních vod, který má vliv na hladinu vody ve studnách. Město možnost stavby již před časem odmítlo, stejně jako zamítlo snahu majitele o odkup přilehlých pozemků. 

„Máme za to, že podobné lokality by měly být v majetku Statutárního města Prostějova. Vodní plocha plní ekologickou stabilizační funkci a přispívá ke zlepšení mikroklima v této lokalitě města. Má hodnotu jak environmentální, tak také rekreační a estetickou,“ vysvětlili na tiskové konferenci představitelé města. Podle jejich slov radní zamítli i další návrh na odkup sousedního pozemku, který vznesla soukromá osoba. 

Odkoupení rybnika musí ještě odsouhlasit zastupitelstvo. V případě, že se nádrž stane majetkem města, bude muset projít rekonstrukcí. Jeho břehy jsou totiž v havarijním stavu. (ber)

Poslat nový komentář