Kontrolní výbor má zvláštní složení

Kontrolní výbor má zvláštní složení
ilustrační foto

 

 

Zatímco v dřívějších letech byl kontrolní výbor prostějovského zastupitelstva sedmičlenný, v tomto volebním období má podle návrhu radniční koalice členů hned třináct. Jejich složení ale příliš neodpovídá výsledkům voleb.

Předsedou Kontrolního výboru by měl být  podle doporučení rady města Petr Kousal z nejmenší strany v zastupitelstvu (KDU ČSL). Členy pak Milada Galářová (ČSSD), Jana Halvadžievová (ČSSD), Petr Kudláček (ČSSD), František Jura (ANO), Jana Kirchnerová (KSČM), Eva Muchová (KSČM), Tomáš Kotrys (PéVéčko), Vlastimil Ráček (PéVéčko), Ivo Zbožínek (PéVéčko), Petr Kapounek (Změna), Marie Janková (TOP09) a Petr Sokol (ODS).

Radniční koalice si tak v tomto zásadním orgánu hodlá ponechat většinu. Její členové mají osm hlasů, opozice pouhých pět.  V říjnových volbách přitom ČSSD získala deset mandátů a hnutí ANO má šest. Třetí sdružení PéVéčko, které založili bývalí členové ODS, obsadilo v zastupitelstvu čtyři místa. Čtyři zastupitele mají komunisté a čtyřmi hlasy disponuje i sdružení Změna pro Prostějov. Tři zastupitele TOP 09 a po dvou mandátech KDU-ČSL a ODS. Pondělní zastupitelstvo tedy rozhodne, zda kontrolu svěří do rukou právě takto sestaveného výboru. (ber) 

Komentáře

Jj,smerem ke KLDR jsme smele vyrazili! :-D

Co to je hloupost ? Do kontrolního výboru nominovat dokonce členy opozice !

Vždyť ti jsou většinou v politice nováčci bez zkušeností a budou mít velké oči, aby našli chlup na dosud po léta skvěle fungující spřežce ČSSD+ODS,nyní v převleku pod hlavičkou PéVéčka. Něco bagatelního uvidí, novinářská "žumpa" (označil je tak p.pres.inž.M.Z.) to bude rozmazávat a lidi si budou říkat, že na každém šprochu pravdy trochu. Koalice by se měla poučit v skutečných demokraciích a nedělat takové hlouposti. Příkledem jim budiž na př. KLDR, kde všechny výbory má v rukou s. Iro Lav Pik.

Poslat nový komentář