Zastupitelstvo schválilo rozpočet, do provizoria nešlo

Zastupitelstvo schválilo rozpočet, do provizoria nešlo
ilustrační foto

 

Hlavním bodem pondělního jednání Zastupitelstva města Prostějova byl rozpočet města na rok 2015. Příjmy a výdaje městské kasy se projednávaly zhruba dvě hodiny.

Opoziční zastupitelé měli řadu dotazů a připomínek k jednotlivým položkám. Emoce vzbudil mimo jiné čtyřmilionový příspěvek, který na základě smlouvy o propagaci Prostějova po čtyři roky dostává TK Plus Miloslava Černoška. "Když se dívám na seznam vykázaných aktvit, vidím jen další položky, které patří spíše do veřejné finanční podpory. Touto cestou financujeme soukromé aktivity," uvedl Jan Navrátil (Změna).  

Městský rozpočet na rok 2015 byl schválen devatenácti hlasy z celkového počtu 34 přítomných zastupitelů. Kromě osmnácti koaličních zastupitelů pro něj zvedl ruku i Aleš Nevrla z opoziční TOP09. 

„Jsem rád, že rozpočet města byl schválen a je úplně jedno, kolika hlasy. Je jasné, že důležitá rozhodování budou procházet jen těsnou většinou hlasů vzhledem k současnému rozložení politických sil v zastupitelstvu," dodal primátor Miroslav Pišťák. (ber)

Komentáře

Pane Ing.Jane Navrátile, četl jste tu smlouvu o propagaci? Zajistěte její okamžité zveřejnění a nemusíte se starat o svržení koalice... na radnici bude "letecký den".... Když prodáváte či kupujete nějaký předmět, máte za peníze plnění, ovšem plnění "propagací"...... jak neuchopitelné, jaká ideální pračka na peníze občanů Prostějova.  Jaký byl přínos z té "propagace"....??? Prospěch několika jedinců? Nebo je to jinak? Chce to prostě vážený Honzo ZMĚNU !!!!

 

Poslat nový komentář