Manthellan stopl regulační plán, chce vyjednávat

Manthellan stopl regulační plán, chce vyjednávat
ilustrační foto

 

Společnost Manthellan, která má v úmyslu postavit obchodní centrum Galerie Prostějov, přerušila proces pořizování regulačního plánu. Navíc chce s městem jednat.

"Společnost Manthellan zhruba před rokem vyzvala město ke změnám v Územním plánu, aby mohlo proběhnout řízení o regulačním plánu, bez kterého nelze zahájit investiční akci. Obojí ale nejde provádět zároveň. Nejprve se musí schválit změny v Územním plánu, na jehož základě se teprve může pracovat na tom regulačním. Proto Manthellan tento proces dočasně přerušil,“ uvedl na čtvrteční tiskové konferenci náměstek primátora Jiří Pospíšil. Podle primátora Miroslava Pišťáka Rada města Prostějova ustanovila komisi, která má připravit veškeré materiály a vyzvat Manthellan k jednání. "Musíme probrat celý problém komlexně. Mluvil jsem s představiteli společnosti a oni mají zájem jednat. K jednotlivým bodům se nebudu vyjadřovat, ale projednáme i žaloby. Z jednání bude pořízen oficiální záznam," dodal Pišťák. Jednání by se mělo podle jeho slov uskutečnit začátkem února. (ber)

Komentáře

Uz se to melo davno sbourat.bouraji to uz asi 5let

Společnost Manthellen pozastavila řízení o regulačním plánu protože, by ho v navrhované podobě nikdo neschválil kvůli negativním stanoviskům orgánu státní správy a to ani olomoucký magistrát kam bylo řízení přesunuto, aby vše proběhlo hladčeji (mají zde již zkušenosti s kauzou Šantovka např.: http://www.krasnaolomouc.cz/?p=2723) .Právě probíhá řízení o zrušení stávajícího regulačního plánu pro židovské uličky   v prostějově a současně  II.změna územního plánu:

http://www.prostejov.eu/cz/obcan/magistrat/struktura-magistratu/stavebni...

http://www.prostejov.eu/cz/obcan/magistrat/struktura-magistratu/stavebni...

Žádný další regulační plán už potom nebude potřeba. Nikdo ani neví jak bude "nákupní centrum" vypadat, ale všem je to jedno, hlavně když se vyhoví majetnému investorovi a ten si pak může postavit prakticky cokoli. Je s podivem jakým způsobem o tom média informujií - tedy spíš neinformují., když informace jsou volně dostupné. Pokud se obyvatelé města a majitelé přilehlých pozemků neozvou teď tak poto už bude pozdě. Stát se to v jiném městě tak o tom budou psát každé noviny a občané budou prostestovat. Jen tady nic. Co dělá opozice, která před volbami hřímala , že  se něco změní?

Poslat nový komentář