Město odkoupí pivovarský rybník na Močidýlkách

Město odkoupí pivovarský rybník na Močidýlkách
Foto ber
Další fotky: 
Město odkoupí pivovarský rybník na Močidýlkách
Město odkoupí pivovarský rybník na Močidýlkách

 

Rada města Prostějova doporučila zastupitelstvu vykoupit vodní plochu a přilehlé pozemky ve Vrahovicích, tzv. Pivovarský rybník na Močidýlkách. Za 100 tisíc korun získá od soukromé firmy 2 593 m2 metrů pozemku.

Vedení města se zabývalo neutěšeným stavem vodní plochy na říčce Hloučela a hledalo řešení nápravy. „Já jsem třeba hovořil s pamětníky, kteří se tam dokonce před lety chodili koupit. Jedná se o místo, které si do budoucna zaslouží naši pozornost v oblasti rozšiřování veřejné zeleně a vytváření oddechových zón ve městě,“ uvedl Jiří Pospíšil, náměstek primátora.

Jednání s majitelem vrahovického rybníku bylo rychlé. „Oslovili jsme majitele objektu bývalého pivovaru, ke kterému rybníček náležel a dosáhli jsme rychlé dohody za velmi výhodnou cenu, 38,60 Kč za m2.“ přiblížil  Pospíšil. Rybník je ve špatném technickém stavu a zabahněný. Pro řádné fungování bude nutné provést jeho revitalizaci. "Tu by měly provést Lesy města Prostějova," dodal. V okolí rybníka by ttak měla časem vzniknout klidová zóna, ve které nebudou chybět ani herní a sportovní prvky. Pokud odkup odsouhlasí dubnové astupitelstvo, práce začnou již v polovině letošního roku. (ber)

Poslat nový komentář