Zesta pozemky nedostane. Aspoň zatím

Zesta pozemky nedostane. Aspoň zatím
ilustrační foto

 

Zastupitelstvo města Prostějova na svém pondělním jednání neschválilo prodej 206 m 2 pozemku v lokalitě Fanderlíkovy ulice firmě R & G ZESTA. Zastupitelům vadilo hned několik věcí, včetně nízké ceny. Materiál byl nakonec odložen.

Firma  R & G ZESTA chtěla od města koupit pozemek, obklopující její stavbu v lokalitě Fanderlíkově ulici. Gabriela Zezulová, jednatelka společnosti, se na město obrátila se žádostí o odkup z důvodu obavy, že dojde k poškození firemního majetku. Bývalou kotelnu, nyní přestavovanou na bytový objekt, by podle firmy mohli poškodit kolemjdoucí. „Mohlo by dojít k ničení fasády objektu, a to jak mechanickému, tak v podobě nápisů sprejerů,“ tvrdí Zesta.

Rada města doporučila Zastupitelstvu prodej pozemkou za cenu stanovenou dle znaleckého posudku. Ta činila 170 Kč/m 2, tj. celkem cca 35.020 Kč.

To se ale nelíbilo opozici, která cenu označila za velmi neobvyklou. „U této ceny snad chybí nula,“ pozastavil se Jan Navrátil. Ten rovněž argumentoval tím, že díky oplocení pozemku dojde k omezení průchodu zejména pro žáky Melantrichovy školy.

Zastupitelstvo nakonec prodej neschválilo a materiál byl odložen. O zvýšení ceny a dalších podmínkách bude město s firmou dále jednat. (ber)

Komentáře

Všichni občané si mohou také koupit pozemky kolem svých domů za cenu, kterou prosazoval Pospíšil??

Poslat nový komentář