Sušáky na prádlo vadí. Nejsou ale města

Sušáky na prádlo vadí. Nejsou ale města
Foto ber
Další fotky: 
Sušáky na prádlo vadí. Nejsou ale města

Na webu Prostějova se objevil dotaz jednoho z občanů, zda by bylo možné odstranit sušáky na prádlo, umístěné mezi panelovými domy v Kostelecké ulici. Město proti tomu nic nemá, nejsou ale jeho.

"Jedná se o staré stojany mezi domy Kostelecká 364 a 366. Bylo by vhodné nechat u každého domu jeden stojan a ostatní odstranit. Stejný problém jsou betonové plastiky s obrázky. Určitě nezdobí a děti si na nich mnohdy způsobí úraz," píše obyvatel.

"Uvedené sušáky nejsou majetkem města. Tyto sušáky na prádlo zde byly umístěny při výstavbě bytových domů jako součást jejich občanské vybavenosti a jsou tedy majetkem vlastníka bytového domu. Jedná se tedy o cizí sušáky umístěné na pozemku v majetku města a jejich umístění má být ošetřeno příslušnou smlouvou s městem, " odpovídá Odbor správy a údržby majetku města. Zároveň tazateli doporučuje obrátit se na vlastníka nemovitostí.
"Stav betonových plastik prověříme a dle jejich technického stavu posoudíme jejich další využití," dodává odbor. (ber)

Komentáře

Ty betonové plastiky jsou kombinované s keramikou a jsou dílem prostějovského výtvarníka, sochaře a restaurátora Viléma Krause. myslím, že sídliště pěkně doplňují a jsou dokladem toho, že i za dob komunismu se dbalo, aby byly na veřejných prostranstvích umělecká díla, což už dens bohužel vidět není. Nevím zda můžou nekoho zranit, ale stojí zde již 40. let a zatím se nic nikomu nestalo. Odstraňovat všechnmo, co vzniklo za minulého režimu se mi zdá krátkozraké, a zrovna tyto plastiky nejsou nijak idelogické , ale naopak je považuji za velmi povedené. Jitka

Poslat nový komentář