Zastupitelé budou jednat do 22 hodin. Pak půjdou domů?!

Zastupitelé budou jednat do 22 hodin. Pak půjdou domů?!
ilustrační foto

Několika úpravami projde jednací řád Zastupitelstva města Prostějova. Tou nejhlavnější je délka jednání, které bude končit nejpozději ve 22 hodin. Pokud zastupitelé neprojednají všechny potřebné body, sejdou se druhý den ráno.

"Jde o malé změny, největší je úprava doby jednání. Většina zastupitelů jde v den jednání do práce i na 6 hodin ráno. Je nasnadě, že o půlnoci už je málokdo schopen účelně uvažovat," zdůvodnila rozhodnutí primátorka Alena Rašková. Pokud zastupitelstvo neprobere všechny potřebné body, sejde se druhý den v 9 hodin ráno. Radní to zdůvodňují i zákoníkem práce, který nařizuje osmihodinovou přestávku mezi směnami. Městští úředníci tak mnohdy nařízení nemohli dodržet. Změny bude schvalovat dubnové zastupitelstvo. (ber)

Komentáře

KONEČNĚ ! První vlaštovka sice jaro nedělá, ale pokud se pohnou ledy, už se nedají zastavit. Budou následovat další změny. Jenom bych rád viděl kyselé ksichty poslanců a paní senátorky, co byli zvyklí si to odsedět a mít od blbýho Prostějova 2 měsíce pohov. A nyní jim hrozí, že budou muset v úterý napochodovat znova!! FR

Poslat nový komentář