Ve výzkumu Město pro byznys 2015 obsadil Prostějov třetí příčku

Ve výzkumu Město pro byznys 2015 obsadil Prostějov třetí příčku
Foto: Jakub Splavec, PR Executive, Communa + MMPv

Nízká nezaměstnanost, investice do podnikání a úspěšné čerpání dotací z evropských fondů. To jsou hlavní důvody, které dělají z Litovle nejlepší místo pro podnikání v Olomouckém kraji. Loňský vítěz Šumperk skončil druhý. Bronz bere Prostějov. Výzkum Město pro byznys 2015 hodnotí již osmým rokem 205 obcí s rozšířenou působností a 22 městských částí hlavního města České republiky. Výzkum zpracovává analytická agentura Datank. 

Prostějov o příčku klesl, ale nemění to nic na tom, že patří do tří podnikatelsky nejpřívětivějších měst Olomouckého kraje. Hospodaření radnice vykazuje dobré výsledky, podíl výdajů na podporu veřejné dopravy je vysoký a ukazatel iRatingu řadí Prostějov na druhé místo v kraji. „Prioritou číslo jedna je pro nás úzká spolupráce se všemi podnikateli. Pomáháme jim nabírat nové a kvalitní zaměstnance a tím snižujeme celkovou nezaměstnanost. Zaměřili jsme se také na rozšiřování a investice do veřejné dopravy. Snažíme se přizpůsobit dopravu jak ve městě, tak s jinými městy v regionu tak, aby se každý mohl bez problémů dostat do práce. V neposlední řadě máme dlouhodobě nastavenu nízkou daň z nemovitosti a pravidelně pořádáme setkání s Hospodářskou komorou ČR, kde mohou firmy a podnikatelé otevřeně řešit své problémy,“ uvedla primátorka Alena Rašková.

Město pro byznys je srovnávací výzkum, který již osmým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí ve všech obcích s rozšířenou působností v ČR a ve všech městských částech Hlavního města Prahy. Vyhlašovatelem výzkumu je týdeník Ekonom. Data vyhodnocuje agentura pro informace a analýzy Datank.

Kompletní výsledky hodnocení www.mestoprobyznys.cz (red)

Poslat nový komentář