Milionovou odměnu mediálního poradce zkontroluje kontrolní výbor

Milionovou odměnu mediálního poradce zkontroluje kontrolní výbor
ilustrační foto ber

Po dlouhé diskuzi prošlo pondělním Zastupitelstvem města Prostějova usnesení, kterým byl kontrolní výbor pověřen kontrolou odměn a výstupů práce Bohumila Pácla. Ten do minulého roku pro magistrát pracoval na dohodu o provedení práce jako mediální poradce. Za období od roku 2012 získal odměnu milion korun.

O odměně mediálního poradce a faktu, že výstupy jeho práce fyzicky neexistují, poukázala opozice již vloni. František Filouš opět zmínil i fakt, že v náplni Bohumila Pácla byl monitoring opozičních stran, což by se nejen podle jeho soudu nemělo dít za peníze z městské kasy.

„Osobně jsem zvědav, jak vysvětlíte občanům, že jste za něco, co podle vás skončilo v koši, zaplatili milion,“ směřoval radním otázku zastupitel Petr Kapounek.

Po dlouhé debatě, zda je kontrola potřebná či ne, stejně jako je nutné podobného poradce vůbec platit, zastupitelstvo nakonec schválilo jednohlasně usnesení, aby se kontrolní výbor kauzou bývalého mediálního poradce zabýval. (ber)

Komentáře

Takže úkol zamést to pod koberec spadl na pana Ing.Kousala. Znáte někdo lidovce, kdo by zásadově a "Padni komu padni!" něco vyřešil. Tak jen to hezky zameťte pod koberec a moc se neohýbejte, ať vám pane inženýre nevyskočí plotýnka! Z Pácla zatím kromě pana Pišťáka nikdo nic nevyrazil. Ani dech. Inu, Bratrstvo kočičí pracky v praxi!

Poslat nový komentář