Město nebude zvyšovat nájem a pacht o míru inflace

Město nebude zvyšovat nájem a pacht o míru inflace
ilustrační foto

Český statistický úřad vyhlásil míru inflace (index spotřebitelských cen) za rok 2016 0,7 %. Město Prostějov ale navýšení nájemného a pachtovného pro rok 2017 o míru inflace uplatňovat nebude. Tento postup schválila Rada města Prostějova.

V rámci většiny uzavřených nájemních a pachtovních smluv na užívání a požívání majetku ve vlastnictví Statutárního města Prostějova je smluvně sjednána možnost každoročního navyšování nájemného a pachtovného o míru inflace.

„V posledních šesti letech jsme nic nenavyšovali a hodláme v tomto trendu i letos pokračovat. Navíc jsme se v Programovém prohlášení Rady města Prostějova již na období 2010-2014 zavázali, že v oblasti hospodaření města nebude při pronájmu městských nebytových prostor uplatňováno navyšování nájmů o míru inflace. Z důvodu zachování rovného přístupu a rovných podmínek pro všechny nájemce a pachtýře majetku ve vlastnictví Statutárního města Prostějova, se neuplatnění navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace v předchozích letech vztahovalo nejen na nájemce nebytových prostor, ale na všechny nájemce a pachtýře veškerého majetku ve vlastnictví Statutárního města Prostějova a v tom hodláme pokračovat,“ uzavřel náměstek Pospíšil. (red)

Komentáře

Tak to je péče řádných hospodářů. Inflace za šest let je už dost velká částka a o ni je poškozen rozpočet všech občanů města a jsou zvýhodněni nájemníci.
Takže další důkaz, že jsou to " kvalitní hospodáři". Ale rok 2018 je už na dohled.
Vydrželi jsme 41 let budování komunismu, vydržíme i rudo-oranžo-pevečkovskou koalici.

Poslat nový komentář