Městem pro byznys je Prostějov

Městem pro byznys je Prostějov
Foto MMP

Primátorka města Alena Rašková přezvala 22. 3. 2018  společně s náměstkem Jiřím Pospíšilem další významné ocenění. Prostějov se stal městem pro byznys v rámci Olomouckého kraje. 

"Mohu potvrdit, že jsme v rámci kraje nejlepší. V tradiční soutěži Město pro byznys máme první místo," sdělila Rašková. 

Srovnávací výzkum Město pro byznys jasně ukázal, že Prostějov je v Olomouckém kraji pro podnikatelskou sféru nejaktraktivnějším místem. Zasloužil se o to vstřícný přístup radnice k podnikatelům i výhodné podmínky pro podnikání. Na stříbrné příčce se umístily Hranice a na bronzové Šumperk. Srovnávací výzkum zpracovává analytická agentura Datank a hodnotí v něm všech 205 obcí s rozšířenou působností v České republice a městské části Hlavního města Prahy.

Prostějov jde podnikatelům vstříc

Město dosahuje skvělých výsledků především v přístupu veřejné správy. Má v kraji vůbec nejnižší dluhovou službu, radnice velmi dobře podporuje veřejnou dopravu, má z hlediska podnikatelského obsahu nejlepší webové stránky, nabízí vysoký počet úředních hodin a elektronická komunikace s úřadem, která byla co do rychlosti a správnosti ověřena mystery testováním, je rovněž na vynikající úrovni. V oblasti podnikatelského prostředí se vítězné město může chlubit vysokým podílem podnikatelů a nízkou nezaměstnaností. Prostějov má také vysoký přírůstek obyvatel, což svědčí o tom, že se ve městě nejen dobře podniká, ale i žije.

„Jsme rádi a myslíme si, že si to opravdu zasloužíme, protože se vůči podnikatelům snažíme chovat velmi vstřícně, a to dlouhodobě. Vylepšili jsme webové stránky, jsou uživatelsky velmi přívětivé. Už patnáct let také nezvyšujeme daň z nemovitosti. Téměř nemáme nezaměstnané a to je něco, co velmi oceňujeme. Máme v průmyslové zóně další firmu, která nabízí práci i lidem, kteří nemají nějakou specifickou kvalifikaci. Ze strany podnikatelů je o Prostějov neustálý zájem,“ okomentovala vítězství primátorka Prostějova Alena Rašková. (red)

Poslat nový komentář