V Plumlově vyroste nová alej Malého Noe

V Plumlově vyroste nová alej Malého Noe
ilustrační foto Plumlov

Pětatřicet lip srdčitých, které jsou českým národním stromem, vytvoří alej kolem Staré cesty v městě Plumlov na Prostějovsku. Alej, která ponese jméno Nadace Malý Noe, vysadí v pátek hodin patroni, kteří se rozhodli koupí stromu pomoci dobré věci.

Alej vznikne na krásném místě kolem staré cesty k historickému kostelu s nádherným výhledem na Plumlovskou přehradu.

„Sázet budou občané, firmy a hlavně děti, protože patrony se staly základní a mateřská škola v Plumlově a tamní dětský domov,“ řekl předseda správní rady nadace Jaroslav Strejček. Peníze, které získala od patronů za nákup stromů, použije nadace mimo jiné na rekonstrukci kuchyňky právě v plumlovském dětském domově.

Na projektu výsadby alejí a sadů pracuje nadace již několik let. Zasadila přes 300 stromů a zvelebila tak místa v Olomouci, Velkém Týnci, Šternberku a v Čekyni u Přerova. Akce s mottem „Rostu se svým stromem“, umožní zejména dětem i jejich rodičům, aby si strom zasadili, navštěvovali jej a sledovali, jak se, stejně jako oni, vyvíjí a roste.

Nadace Malý Noe již deset let pomáhá dětem, které vyrůstají se zdravotními či sociálními hendikepy a bez náležité péče svých rodičů. Prostředky, které nadace získá od dárců, věnuje ve stoprocentní výši dětem. (red) 

 

Poslat nový komentář