V Senátu nás bude reprezentovat Mánes

V Senátu nás bude reprezentovat Mánes
ilustrační foto manes-prostejov.cz

Město Prostějov se bude prezentovat na II. ročníku Krojovaných slavností, které se uskuteční 7. května 2016 ve Valdštejnské zahradě v Praze. Krojované slavnosti pořádá stálá komise Senátu pro rozvoj venkova a město na nich bude, stejně jako vloni, reprezentovat folklorní soubor Mánes.

„Senátorka Božena Sekaninová, členka této komise, nám nabídla možnost představit veřejnosti svébytnou hanáckou kulturu", uvedla primátorka Alena Rašková. Město se zároveň představí formou informačního panelu, který zmapuje nejen jeho historii, ale také různé městské aktivity.

„Rada města se shodla na tom, že souboru zaplatíme náklady spojené s prezentací města ve výši zhruba osmnáct tisíc korun. Tato částka v sobě zahrnuje dopravu celého souboru,“ doplnila primátorka Rašková.

Soubor Mánes už má s prezentací města své zkušenosti. Byl například vyslancem v prvním ročníku Krojovaných slavností a svým vystoupením představil region Hané nejen písněmi a tancem, ale i ochutnávkou krajových koláčků. „Musím podotknout, že letos nabídnou návštěvám opět koláče, a stejně jako vloni i slivovici. Ta kupodivu zmizela jako první,“ dodala Rašková. (red)

Poslat nový komentář