Mánes dostal peníze. Na reprezentaci

Mánes dostal peníze. Na reprezentaci
ilustrační foto Mánes Prostějov

Padesát tisíc přiklepli prostějovští radní národopisnému souboru Mánes. Bude naše město a region reprezentovat v německém Stuttgartu.

"Soubor pojede do Německa v listopadu. Jeho cestu finančně podpořil i Olomoucký kraj," dodala náměstkyně primátorky Ivana Hemerková s tím, že finanční prostředky jsou určeny na dopravu a ubytování. 

K článku, v němž byly informace, které redakce dostala na základě dotazu na tiskové konferenci Rady města Prostějova, se následně vyjádřil Michal Mucha,  místopředseda spolku Mánes, a to následnovně:

"V celém článku je pravda pouze to, že jsme od Statutárního města Prostějov dostali 50 tisíc korun na dopravu. Národopisný soubor Mánes jede v listopadu 2017 reprezentovat Prostějov na mezinárodní akci NATO Charity Bazaar do Bruselu v Belgii (ne do Stuttgartu v Německu). V článku se také píše o příspěvku od Olomouckého kraje. Není pravda, že jsme dostali peníze od Olomouckého kraje. Olomoucký kraj nám na cestu odmítl přispět s odůvodněním, že reprezentace Olomouckého kraje na největší mezinárodní akci, kterou pořádá NATO, není pro Olomoucký kraj zajímavá. Národopisný soubor Mánes náklady na akci hradí částečně z vlastních prostředků," upřesnil Mucha. (ber)

 

 

Poslat nový komentář