Ředitel zatím zůstává, škola nemá na provoz

Ředitel zatím zůstává, škola nemá na provoz
ilustrační foto

I když vedení školy Dr. Horáka čelí vážným finančním problémům kvůli účetním machinacím, radní prozatím jejího ředitele Ivana Pospíšila neodvolali. Poslali tam ale kontrolory i Českou školní inspekci a primátor podá trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezření ze spáchání trestného činu porušení povinností při správě cizího majetku a pro zkreslování údajů o hospodaření příspěvkové organizace.

Podle náměstkyně primátora Ivany Hemerkové má v současné době škola vážné finanční problémy. Na začátku roku dostala zálohu na provoz na 1. pololetí s tím, že musí zavést taková opatření, aby s penězi vyšla. Už v únoru však požádala o další zálohu. "To jsme na jednání rady striktně zamítli. Příští týden nám má vedení školy předložit návrh na finanční řešení celé situace. Kromě toho kvůli stížnostem rodičů posíláme do školy i Českou školní inspekci, protože magistrát nemá žádné možnosti kontroly výchovně vzdělávacího procesu," řekla pro PvNovinky Ivana Hemerková. "Chtěla bych jen zdůraznit, že v žádném případě nechceme celou záležitost zamést pod koberec, jak se objevilo v některých internetových diskusích. Naopak, kontroly by měly objasnit všechny příčiny současné situace. Teprve poté z toho vyvodíme důsledky," dodala Ivana Hemerková.

V této chvíli totiž není jasné, kdo může za dvoumilionové manko, to by měly objasnit kontroly a následně orgány činné v trestním řízení. Navíc účetní závěrku zatím ještě neschválilo zastupitelstvo města. Zřejmě proto radní v této chvíli váhají s odvoláním ředitele a čekají na chvíli, kdy bude z právního hlediska celá situace přehlednější. (ok)

 

Komentáře

takže vlastně řešení žádné? Město nalilo peníze zpět do školy. Pochybení ředitele se neprokázalo a nadále se rozkrádá dál, pod přímím dohledem města a konšelů. Městu by se totiž snížil rating a hospodaření města by utrpělo vadu na kráse. Takže Vážení, takhle se zametají stopy trestného činu. Přeji městské radě a vedení školy ZŠ Dr. Horáka, aby se jim nadále tak úspěšně vedlo zametat s lidmi a s učiteli.

Tuto školu jsem navštěvoval, patřil k nejlepším žákům v historii školy a zažil éru úřadování pana Baláka, kterého jsem považoval sice za neschopného manažera, avšak za člověka naslouchavého a poctivého. Od té doby, co nastoupil nový ředitel Pospíšil, slyším jen kritiku, a to ze všech stran. Na jeho osobu, provoz, průběh vyučování atd. Stojí-li v pozadí Černošek, tak s tím, vážení přátelé, nenaděláme nic. Radnice ho bude do poslední chvíle krýt, protože on nám tady vlastně zajišťuje tu kulturu, pořádá akce, tak mu prachy dáme, co by ne?  Nedivím se tomu, že můj tehdejší třídní učitel do těchto prostor po odchodu do důchodu už nevstoupil. Bordel jeden...

Chodím kolem školy často a syn chodí plavat. Nějak jsem si nevšimla, že by někde kolem bazénu něco spravovali, kopali nebo tak. Dokonce ani nebyl omezen provoz, aby se něco spravilo. To se ten problém nějak záhadně vyřešil sám? Proč to tedy trvalo tak dlouho a došlo to k bodu, kdy škola nemá peníze na provoz?

Mám ještě jeden dotaz. Radní, jak je možné, že tento problém trvá tak dlouho? Vy neděláte průběžné finanční kontroly? Na tento problém jste přece měli přijít už dávno. A teď to ještě prodlužujete! Nevídané šlendryjánství. Myslím, že na té radnici nemáte co dělat. A nebo je to tím, že celou radnici řídí pan Černošek? 

Učitelé, stůjte za ním! Bíjte se do krve! Třeba, když nebude na provoz, tak skončíte všichni na pracáku, a pan ředitel Vás bude vozit na pracák tím svým obřím fárem. A nebojte, on tam s váma určitě nebude. O něho se totiž postará "tatíček Černošek". Na hubu padnete jenom vy, protože ředitel se o Vás rozhodně nepostará! Otevřete už konečně oči a nelžete sami sobě! Škola nemá na provoz, prachy z výplat už stáhl (teda kromě Francové), dál se už bude jenom šetřit. A vy za ním pořád stojíte? Proč? To mu opravdu věříte všechny ty bláboly, co Vám vykládá?

Pokud čtu usnesení ze 105 rady, řeší se problém s bazénem za 1 milion kč.... A tak se ptám, kde zmizel a za co ten druhý milion? 

Ostatní komentáře jsou pod dalšími dvěma články. Toto je nový článek. Bohužel, související články spolu nejsou svázány ani odkazy. Musíte hledat!!! Ale komentáře tam pořád jsou!!!

Nejen, že neustále jsou nějaké porady, kde vymývá mozky učitelům a tvrdí jim, že hlavní problém je v tom, že za všechnou můžou ti zlí rodiče. Dokonce běhá po škole a rozhlašuje, že on je v klidu, že mu to všechno přikryjou, protože za ním stojí Černošek. A jeho kamarádi sepisují, co všechno záslužného pro školu udělal. I kdyby!!!! Kamufloval účetnictví a školu dovedl na buben. To by mělo stačit k okamžitému odchodu na nucenou dovolenou a následné odvolání. Ve škole by byl hned čistší vzduch a i učitelům by se lépe dýchalo. Třeba by pak většina z nich přestala věřit těm nesmyslům s inspekcí, která přišla na základě jedné stížnosti. 

Kam se poděly předcházející komentáře k tomuto tématu??  Že by zásah cenzora?

 

Paní Hemerková,

nemyslíte, že bylo rozumné takového ředitele od křesla rychle odstavit?? jediné co teď dělá je, že zametá, co se dá. Stále svolává porady k dalšímu vymývání hlav učitelů a k rodičům se chovat slušně nebude, protože to neumí...

Tak proč se bojíte zakročit rázně? je Vás přece na radnici dost!

Poslat nový komentář