Smlouva s Manthellanem je neplatná, rozhodl soud

Smlouva s Manthellanem je neplatná, rozhodl soud
ilustrační foto

 

Dnešní rokování u Okresního soudu v Prostějově, týkající se žaloby Prioru na město Prostějov a společnost Manthellan ohledně smlouvy o výstavbě obchodního centra, bylo velmi rychlé. Soudce vynesl verdikt po pouhé čtvrt hodině. Byl jednoznačný. Smlouva je neplatná.

„Ve výběrovém řízení byla jasně dána podmínka, že v novém centru bude společenský sál. Město ale nepochopitelně po čase tuto podmínku vypustilo a společenský dům se rozhodlo vybudovat na své náklady. To považuji za nezákonné jednání,“ zdůvodnil své rozhodnutí soudce Josef Růžička.

K rozsudku se nevyjádřil Tomáš Kotrys, který zastupuje město Prostějov. Další postup musí totiž konzultovat s vedením města. Ani zástupce Manthellanu se nechtěl vyjadřovat s tím, že společnost si počká na doručení rozsudku. Je ale jisté, že se protivníci sejdou u odvolacího soudu.

Radost naopak netajili zastupitelé  Jan Navrátil ze Změny a Aleš Matyášek z Top 09, kteří byli jednání přítomni. Podle nich je dnešní rozsudek zásadní a povede k vyslovení nedůvěry Radě města Prostějova a koalici vůbec. (ber)

Komentáře

Po pěti letech mlžení konečně verdikt !!! Aby to ale nebyla radost předčasná. Odvolací soudy ještě budou trvat dlouho. Každý jeden z nás ale může udělat malý krok, třeba požádat svého zastupitele, aby se město neodvolávalo a nechalo v tom konečně Manthellan osamocen. A aby každý jeden z nás hlídal vlky, aby se toto už znova nestalo a v případě ohrožení včas zaštěkal, či aspoň zabékal a neotevíral jim brány. (HN) 

 

Poslat nový komentář