Krajský soud rozhodl o kauze Manthellan. Smlouva je platná

Krajský soud rozhodl o kauze Manthellan. Smlouva je platná
ilustrační foto galerieprostejov.cz

Jak PvNovinky informovaly, v úterý odpoledne se u Krajského soudu v Brně konal odvolací soud. Měl potvrdit či zamítnout rozhodnutí Okresního soudu Prostějov o tom, zda smlouva mezi Manthellanem a městem Prostějov o stavbě obchodní galerie je neplatná, pokud je v rozporu se zadáním z roku 2008. Verdikt vynesl až dnes, ve středu 29. června.

Žalobu na neplatnost smlouvy podala společnost Prior, obchodní domy. V květnu 2015 dal soudce prostějovského soudu Josef Růžička společnosti za pravdu a smlouvu označil za neplatnou.  „Smlouva o smlouvách budoucích je v rozporu s vyhlášeným záměrem, a proto je absolutně neplatná. Je v rozporu se zákonem o obcích,“ zdůvodnil tehdy rozsudek soudce.

"Odvolací soud zrušil rozsudek soudu první instance a podanou žalobu zamítl. Smlouva mezi městem Prostějov a společností Manthellan o výstavbě obchodní galerie je platná," sdělila redakci Jana Orságová z Odboru kanceláře tajemníka města Prostějova, která se vynesení rozsudku zúčastnila spolu s uvolněným radním Jaroslavem Šlamborem. (ber)

 

 

Komentáře

Historické domy a kostel jistě nebudou bez následků.Navíc když je podloží prosáklé
a jsou zde spodní vody.

Byli jste volit ne??? Ne??? Tak běžte nebo kandidujte. Chytří všichni akorát na netu a v hospodě. Nebo co takhle protest před radnicí??? Zorganizuje zelený Navrátil, když je takovej frajer a furt machruje??? Petice ??? Nástrojů je dost... Nebo pak zase budeme obdivovat toho kluka, kterej teda koná, protože dospělí nejsou schopní (jak z toho něco okamžitě nekápne) a nemají zájem? Ten mladík zaslouží obdiv, ale nepřijde Vám to jako jistý signál, znamení?

"Je otázka,jak dopadne historické okolí po zásahu tak velké stavby".... jaké historické okolí máte na mysli? Kasko a tržnici? A když ti tůristi nebudou, tak s.Šlambor jistě nějaké přiveze inspirován filmem "Trhala fialky dynamitem"

Za nákup v Galerii nad 500.--Kč dostane kupující právo napsat do Prostějov. Radničních Listů poděkování moudrým radním, že Galerie zde byla postavena.

Je otázka,jak dopadne historické okolí po zásahu tak velké stavby,ale v Prostějově
to asi nikoho nezajímá,protože historie se zde nenosí.Pak přilákáme jistě
hodně turistů do naší nové nákupní galerie.

Šlambor výstřelem ukončil soud a výstřelem zahájil Stalinovy oslavy.Na tribuně budou pak všichni,co za Manthelan něco pobrali.

Stalinovy prostějovské oslavy zahájí Šlambor výstřelem ze zadku.Na tribuně budou stát všichni,co smlouvu podepsali.

Zlo zvítězilo, což se stává v Prostějově dost často.

Poslat nový komentář