Město chce podat žalobu na vyklizení pozemku v Komenského ulici

Město chce podat žalobu na vyklizení pozemku v Komenského ulici
ilustrační foto ber

Jak dnes informoval náměstek primátorky Prostějova Zdeněk Fišer, od advokátní kanceláře Ritter Šťastný, která město zastupuje v kauze Manthellan, přišel důležitý dokument. Město bude k soudu podávat návrh na vyklizení pozemku v Komenského ulici. 

"Přišel návrh, který teď posoudí právníci města. V podstatě jde o postup, který navrhla Rada a odsouhlasilo poslední Zastupitelstvo," uvedl Fišer. 

Město bude žádat, aby z odstavné plochy zmizely betonové skruže, bránící ve vjezdu, i výkopy, ve kterých údajně probíhají archeologické práce.

"Je to nezávislé na rozhodnutí o dovolání společnosti Prior proti rozsudku brněnského krajského soudu ve věci neplatnosti Smlouvy o smlouvách budoucích mezi prostějovskou radnicí a developerem Manthellanem. To je jiná cesta," dodal náměstek Jiří Pospíšil. 

V dovolání již bylo rozhodnuto 21. února, rozsudek ale zatím není znám. Soud výsledek nesmí sdělit, dokud rozsudek neobdrží účastníci sporu. (ber)

 

Komentáře

Dne 31. 12. 2017 vypršela nájemní smlouva. Vše jsou jen průtahy ve prospěch Manthellanu. Kdopak asi na radnici má zájem o průtahy? No přeci ti, co mají zájem na stavbě Galerie. Už jsou ta jména známá. Nechápu, co ještě dělají v Radě města. P.

Poslat nový komentář