Manthellan poslal osmi stranám po padesáti tisících. Na transparentní účty

Manthellan poslal osmi stranám po padesáti tisících. Na transparentní účty
ilustrační foto

Zástupci společnosti Manthellan, která chce v Prostějově vybudovat nákupní galerii, se dnes novinářům představili na tiskové konferenci. Manažer projektu Lukáš Čepelka a předseda představenstva Manthellan Richard Morávek mimo jiné uvedli, že v projektu výstavby hodlají pokračovat. A také že osmi prostějovským stranám a sdružením dnes zaslali na účet padesát tisíc korun.

"Smlouva mezi námi a městem Prostějov platí. Na soudní rozhodnutí čekat nebudeme," uvedl Morávek s tím, že se zahájením výstavby počítá společnost na začátek roku 2020. Podle jeho slov není zaslání padesátitisícového daru pro příjemce zavazující. "S nikým jsme předem nejednali. Podpořili jsme i politická uskupení, jejichž někteří členové dávají najevo, že s podobou projektu z roku 2009 nejsou spokojeni. Nepovažujme to za problém a rádi o něm budeme s kýmkoli diskutovat," doplnil Morávek.  

Finanční podporu od Manhtellanu tak obdrželo PéVéčKo, KSČM, KDU ČSL, SPD, ANO 2011, ODS, Změna pro Prostějov a Na rovinu. ČSSD Manhtellan z obdarovaných vynechal. "Současné vedení radnice v čele s primátorkou se nechová jako řádný správce a z nejasných důvodů se rozhodlo změnu centra města blokovat," vysvětlil.

Jako první reagovala na zprávu lídryně ODS v Prostějově Milada Sokolová. "Vyzvu celostátní vedení strany, aby dar vrátilo. Nemůžeme si ponechat finanční prostředky darované někým, kdo je v soudním sporu  s městem Prostějov," uvedla zastupitelka. (ber)   

Komentáře

No možná by stálo za to být korektní a mělo se i uvést, že Na rovinu ( Piráti) okamžitě ten den peníze na rozdíl od ostatních už vrátili a že ostatní strany (viz. stanoviska na Idnes či Deníku) si je také nechtějí nechat.

To je ale neskutečná drzost.Kdo se nechá podplatit,má to u voleb jasné.

Poslat nový komentář