Orientaci ve městě pomůže nová mapa

Orientaci ve městě pomůže nová mapa
ilustrační foto

Turisté i neznalí návštěvníci přijíždějící vlakem do Prostějova se už nebudou muset vyptávat na cestu. V orientaci jim pomůže nová mapa, kterou magistrát nechal osadit nedaleko vchodu hlavního vlakového nádraží.

„Mapa je prima. Jezdím do města za prací a město zas tak dobře neznám. Památky jsem nikdy neřešil, protože se mi je nechtělo dlouze hledat. Tabule nabízí fotky zajímavostí města a to je myslím dobrý nápad,“ uvedl třicátník z Konice pracující v průmyslové zóně. Tabule, která už nějakou chvíli lidem slouží, přišla magistrát na 63 tisíc korun.

„Nainstalovaná je u nádraží od června,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Gáborová s tím, že o dalším informačním panelu město zatím neuvažuje. Nejspíš zcela postačuje tabule, která už léta stojí nedaleko radnice. Ta ale magistrátu nepatří.

„Panel není v majetku města, ale nevidíme důvod ke změně,“ uvedla Gáborová, podle které informační tabule v centru svou funkci dobře plní.

„Zejména v letním období vidíme, že se u panelu zastavují skupinky lidí. Máme za to, že tam není zbytečný,“ uzavřela Gáborová. (kaa)

Ilustrační foto: magistrát

Komentáře

Který třicátník?

 

Poslat nový komentář