Běžci pozor! 6 H RUN FREE se blíží

Běžci pozor! 6 H RUN FREE se blíží
ilustrační foto norawas.com

Šestihodinový běh pro jednotlivce a tříčlenné štafety v Prostějově na podporu legendárního kmene Tarahumarů (Rarámuri) pořádá 6. srpna Maratonský klub Prostějov. Hlásit se můžete už nyní.  

První ročník 6-ti hodinového běhu v Kolářových sadech v Prostějově se bude konat na podporu a jako připomenutí legendárních běžců z kmene Tarahumara (Rarámuri) z Copper Canyonu (Mexiko). Vybraný příspěvek ze startovného bude prostřednictvím organizace NORAWAS DE RARAMURI věnován projektu na zachování pradávné kultury běžců, která pro nás uchovala myšlenky a moudra, která naše “moderní” civilizace dávno zapomněla. 

Akce v duchu RUN FREE není závodem ale fair play běhěm. V každém kole pouze základní občerstvení  a jednoduché sledování počtu kol. Jídlo a vše ostatní si každý zajišťuje sám. Součástí  bude happenning na téma BORN TO RUN (barefoot a chi running, rarajipari, huaraches, pińole, korima … ). 

„Přihlásit se mohou jak jednotlivci, tak tříčlenné štafety,“ upozorňuj pořadatelé s tím, že registrace a platba je možná pouze předem na www.mkprostejov.cz. (red)  

Poslat nový komentář