Sýry, zvěřina, chobotnice, škvarky, paštiky, tortilly - to je májový Restaurant Day!

Sýry, zvěřina, chobotnice, škvarky, paštiky, tortilly - to je májový Restaurant Day!
ilustrační foto

Oblíbený Restaurant Day našel své příznivce i v našem městě. Jste-li zdatnými kuchaři, pekaři, ale i labužníky, vězte, že Májový Restaurant day je na dohled. Uskuteční se 21. května od 11 hodin na zahrádce Národního domu v Prostějově. Dnes vám nabízíme pohled do kuchyní těch, kdo se na Restaurantu představí.

Těšit se můžete na marmelády, pivo, limo, paštiky, kváskovy chléb, cupcakess, veganské bezlepkové sladkosti, paellu, tortily, koktejly z vína a sherry. Prostějovská firma Green tree nabídne čokoládové tyčinky, škvarkovou pomazánku, pralinky, cibulády a čokopovidláky. „Od Mlsné veverky dostanete zvěřinový guláš, Kačka Lišková nabídne šlehačkové zákusky, těšit se můžete na tři druhy guláše Zuzky Kroupové a také na polévkový bar,“ vypočítala za organizátory Markéta Valentová. 

To ale zdaleka není konec nabídky. Ochutnat budete moci nakládané sýry, grilované holloumi, což je vynikající sýr, domácí čerstvý sýr, domácí jogurty, domácí ořechový likér a víno, slivovici.

Milovníci zdravé výživy zcela jistě ocení Raw mangové košíčky, špenátové koláče, staročeský jahelník, bramborový salát s kešu majonézou, luštěninové karbanátky, luštěninové směsi a nejrůznější pochutinky a pamlsky, vše bez cukru, laktózy, lepku.

Další laskominy najdete na FB Restaurant Day Prostějov, kam kuchaři a kuchařky posílají své obrázkové pozvánky.

Akci, kterou zaštítilo Zdravé město Prostějov, pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova, Marky anglický lazárek a Martina Šponarová. (ber)

Poslat nový komentář