Míst v mateřských školkách přibylo!

Míst v mateřských školkách přibylo!
ilustrační foto

 

Míst v prostějovských mateřských školkách opět přibylo. Díky jednoduché stavební úpravě v ZŠ a MŠ Melantrichova přibyla hned celá třída v počtu dvaceti dětí.

„Počet míst v mateřských školách se tak zvýšil o dvacet na 1474. Od roku 2010 jsme počty navýšili o sto míst,“ informovala náměstkyně primátora Ivana Hemerková s tím, že v současné době v lokalitě neevidují žádné neumístěné dítě. Podle náměstka primátora Zdeňka Fišera byla celá akce finančně nenáročná. „ Hygienické předpisy mluví zcela jasně. Tady bylo výhodou to, že třída vznikla z bývalé družiny, sociální zázemí tedy potřebovalo jen finančně nepříliš nákladné úpravy. Doplnit bylo třeba jen sprchovací box,“ vysvětlil Fišer.

Podle Ivany Hemerkové budou upraveny dvě třídy. V jedné bude samotná školka, druhá bude využita jako tzv. lehárna.  „Hygiena propaguje tzv. Holandský styl, kdy se školáci propojí s předškoláky. V Melantrichově to šlo bez problémů,“ dodala náměstkyně.

Stavy dětí, které ve školkách budou, ale zatím nejsou konečné. „Uvidíme, kolik jich nastoupí v září, kolik jich ve školkách kvůli odkladům atd. zůstane,“ upozornila Hemerková. (ber)

Poslat nový komentář